Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonovat podlahu v mírném sklonu odspodu?

Od: tomkk® odpovědí: 6 změna:
Zdravím, po výkopu kanalizace budu betonovat jen trasu výkopu. Je to trochu do kopce, cca 40..50 cm na 12 m. Má na něco vliv, jestli začnu odspodu, nebo z vrchu? Intuitivně bych začal odspodu, ale raději se zeptám.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzas11
hodnocení

2x
Pokud bude mít beton přiměřenou hustotu, tak je to jedno.

hodnocení

2x

Začíná se odspodu protože beton teče... Ale při tak malém spádu cca 5% tj 3° je to úplně jedno.Já bych začal zhora-nemusím se tak ohýbat

pecenkav
hodnocení

0x

Proč betonovat?

Já to pochopil tak, že jde o betonování po ZASYPÁNÍ výkopu.
19.10.25 11:04
hodnocení

Ano.
pecenkav

A mě to vyznělo jako betonování po výkopu před položením potrubí, což se taky kdysi dělalo, udělalo se betonový lože, na to se pak položilo tehdy betonový potrubí, hrdla se pak obetonovali samostatně a pak se to už zasypalo pískem a pak hlínou

Měl tedy spíš napsat po zasypání kanalizace a ne po výkopu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]