Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
píšu sem poprvé, protože už fakt nevím, kam se obrátit. Máme doma takový trochu nešikovný problém a třeba se tu najde někdo, kdo něco podobného řešil.
V našem domě máme několik oken, která nejdou otevřít – jsou napevno zabudovaná. Zvenku na nich máme hliníkové rolety, které pravidelně stahujeme. Dlouho bylo všechno v pohodě, ale časem se rolety dost zašpinily, a když je teď stáhneme, tak přes sklo vidíme jen špínu a prach. Nevypadá to zrovna hezky, obzvlášť když svítí slunce...
A teď k jádru věci:
Jak ty rolety vyčistit z vnitřní strany (přes sklo), když se k nim zvenku prostě nedostaneme?
Máte s tím někdo zkušenost? Podařilo se vám to nějak vyřešit?
Předem díky za každou radu nebo nápad!
Kazeta rolety je nad oknem z venkovní strany nebo zevnitř? Může to být tak i tak, jak je to u vás?
Kazeta je z venkovní strany nad oknem, není přístupná zevnitř domu. Právě proto mě nenapadá, jak se k těm roletám dostat zevnitř, přes to fixní okno.
Určitě lze připevnit mokrý hadr (s čistícím přípravkem) zvenku na okno a pak roletu přes ten čistící hadr několikrát spustit / vytáhnout, případně vyměnit hadr za čistý - postup opakovat do dosažení žádaného stavu.
Případně experimentujte s tloušťkou čistícího textilu. Může to být také namočený tenký molitan.
V každém případě můžete realizovat nějakou formu čistících kartáčků na pouzdru rolety mezi sklem a roletou, něco jako kartáče ke dveřím tady.
Jedině zevnitř. Z okna vymontovat sklo. Určiě to jde.. Do drážky v rámu z plastu, jak je na fotce vložit šroubovák nebo špachtli a lištu opatrně vypáčit. Viz video. A potom to udělat po celém obvodu okna. A jste na skle, které opatrně vytáhnete, asi bude na plastových podložkách. Raději dělat ve dvou lidech. Pokud si na to netroufnete, tak zavolejte někoho od prodejců plastových oken a ten vám sklo z okna vytáhne a zase nasadí.
Super nápad, ale mám opravdu velká okna a demontáž skla, které je velmi těžké, by mohla skončit jeho poškozením.
Procházela jsem ještě internet a narazila na produkt jménem Clean Blind .
Používal to už někdo? Jak to funguje a je to opravdu tak účinné, jak to vypadá na těch videích?
Myslím, že vy máte menší mezery mezi lamelami, než jsou ve videu.
No ale zkusit to můžete - nebo můj nápad s vloženým čistícím rámem / roštem.
Ale ten princip s magnetem by mohl dobře fungovat. Buďto by to šlo vyrobit s využitím silnějších (neodymových) magnetů, nebo to lze koupit jako "magnetický čistič oken". Některé stojí docela dost, cenově za hubičku bych nejdřív zkusil třeba alza.cz/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.