Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpady v dome

Od: dutch88 odpovědí: 15 změna:

zdarec panove mam takove dilema planuji ve starsim domě delat nové odpady ktere budou tazeny v podlahach a vse svedene do jimky je to jednopodlazní dum ma smysl udelat pro ne odvetravaní diky za napady :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Podle mě odvětrání určitě i jednopodlažní RD. Spláchnout v přízemí při současném vypouštění vany, podtlakem glgnout sifon v patře od umyvadla a pak smrad z jímky do bytu...

Asi záleží na počtu věcí, co an to půjdou (WC, umyvadla, dřezy, myčka, pračka, vana, sprcháč,atd...)

Spíš bych se bál, ať těma podlahama dodržíš spádování.

Já mám v baráku stoupačku hned vedle komínu a je situovaná uprostřed domu do sklepa a ven na ulic.

Tedy odpadní voda a fekálie jdou v první fázi minimálně až vůbec vodorovně. Rovnou šplochnou svisle stoupačkou dolů a pak už mají dost energie, aby to vyjelo vodorovně se spádem do ulice jak rychlík :)

dutch88
hodnocení

se spadem nemam problem vyskove mne to sedi jen sem myslel ze bych dal zpetnou klapku pred jimku a čau :D moc se mi nechce tahat odvetravani pres strechu ale zase nechci abych mnel vsude smrd zase:) barak nemam patro bylo by na tom napojene dve vany dve umyvadla drez a wc

pecenkav

Bez odvětrání - přisávání a ještě tam nacpat zpětnou klapku, to ty odpady nemusíš ani dělat, rovnou to můžeš vynášet v kýblech, rychle se ti to zanese a budeš to vykopávat a předělávat.

bear

Jestli nebudeš mět bidet či nějakou spršku na pr*el a budeš si to rozmazávat toaleťáky, tak je na té klapce všechny najdeš dřív či později zaseklé :).

Kór, když se k tomu přidá tuk z kuchyně.

dutch88
hodnocení

to sem si myslel :D tak to udelam tak jak to mam byt tip top :)

bear

Pecenka kdyžtak potvrdí, ty klapky jsou hlavně určené, když hrozí častěji zaplavení kanalyzace dešťovou vodou a splašky pak putují do baráku zpět.

dutch88
hodnocení

u nas zadna kanalizace neni :) a do jimky mi to vali supem takze spad neni problem a zaplaveni taky neni mozne:) sem se dival na to odvetravani jak bych to vedl a nakonec zase takova hruza to neni

bear

Tak potom k čemu by tam ta klapka byla?

Aby z jímky nevylezl potkan domů?:-D

dutch88
hodnocení

jak se mneni pocasi takto neni s tim odpadem zrovna slast citim v splasky v koupelce je to rpacovni koupelna a je tesne pred jimkou tak jsem myslel ze kdyby se dala zpetna klapka co se dava na konec potrubi tak ze ten smrd by zuistal v jimce :)

bear

V domě jsou cítit splašky, když má vše sifon a správně odvětrání na střechu?

Potom bych z kolen vyrobil nějaký mini sifon ještě před jímkou, aby nekladl příliš odpor v průtoku a zároveň v něm stála voda k vůli zápachové uzávěře, pokud to tak je možné,... vodaři poradí líp.

pecenkav
hodnocení

0x

je to nutnost

Máme to podobně jen přivzdušnéni u WC a všechny sifony včetně podlahových vpustí OK

2024
hodnocení

0x
Když použijete ČSN, pak odvětrání samozřejmě smysl má a je dle ČSN i požadováno.
Když máte jímku na vyvážení, je odvětrání tuplem důležité.
Pro trvale obydlený dům je však jímka na vyvážení ekonomický nesmysl a úřad ji většinou ani nepovolí a požaduje ČOV.

km
hodnocení

0x
odvetrani musi byt vzdy
jeste teda v rychlosti ctu co pisete o smradu: mate tu jimku odvetranou? to taky musi byt.
dutch88
hodnocení

momentalne neni nic odvetrene prave prisel jsem si sem pro rady chci totiz to udelat z gruntu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]