Mám několik nefunkčních Sika kleští. Po sevření trubky nebo matice se roztáhnout na největší vzdálenost čelisti a nelze s nimi pracovat. Domnívám se, že problém je v otlačeném centrálním šroubku. Chtěl bych se zeptat zda někdo neví, jak je opravit.
Mam sadu, na domaci prace jsou dobre. Do profi prace mame Knipex.
bear
Ty v odkazu mám taky a slouží bez úhony - přeznačené jako Rothenbergery. Mají pevný čep. Nejhorší jsou ty s čepem na šroub a rukojeťmi čelistí na sebe a né jedna skrz druhou. Jak jde jedna skrz druhou a mají pevný čep, tak není problém. Jak mají šroub a jedn apáka leží na druhé, tak se to téměř vždy žvejkne a rozletí.
Dříve se to opravovalo tak, že se podélný otvor zavařil a vyvrtala se dírka 6-8mm. Pak se tam dával šroubek. Ale to bylo v minulém století, teď se koupí nové za pár kaček.
jim
a pak někdo vymyslel HASÁK
jim
alespoň takhle funguje, má několik dírek pro nastavení velikosti a šroubek ...
Pan hasák
a tím plochým konickým koncem se povolují imbusy na vodo trubkách (life hack).
Předpokládám, že se tazateli jedná o takové ty sikovky třeba z Lidlu za 60 korun. Koupil jsem jich už několik a některý nevydržely nic, zatímco jiný jsou k nestrhani. Na pohled to sice všechno vypadá stejně, ale vydrží jen takové, co jsou ve spoji tuhé bez vůlí, i zuby na čelistech vydrží dlouho. Ale jak se už nové viklají, budou nanic, u některých má ten zploštělý čep tak malý přesah, že proskočí hned při silnějším stisku. A smrt pro tenhle systém je zabrat při větším úhlu rozevření, kdy čep drží jen za hranu, to je začátek konce. Jedny jsem zachránil náhradou ozvykaneho čepu zbroušeným kusem zlomeného vrtáku. Prostě jak říká Schwarzeneger v reklamě na Parkside: vždycky je co zlepšit ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.