Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Po zapojení nového radiátoru,následném odvdušnění topného systému mám další problém.Při nabíjení(natápění)akumulační nádrže nemohu topit kotlem(Vulkán 22 kw)ani na poloviční výkon kotle.Tedy začátkem nabíjení ano,ale jak se nádrž natopí tak na 40-50 st.pak musím u kotle hodně snížit výkon.Ještě loni jsem mohl topit při naplno otevřeném duomixu asi do 80 st.Akunádrž má 1800 lt a teploměr je v polovině výšky nádrže.V místě označeném křížkem jsem nádrž odvdušnil,potrubí a duomix je dvoucoulový, nadrž hned vedle kotle,akorád je o metr výš.Kotel jsem zapustil 35 cm do podlahy,nádrž je u stropu sklepa.Vývody z kotle jsou sice vodorovný,ale hned jsou kolena nahoru.Může být potrubí okruhu nabíjení ještě někde zavzdušněno?Myslím,že stačí ovzdušnit v horním rohu akunádrže(viz.nákres),jak jsem to udělal.Má někdo jiný názor?Kdyby to dělalo od zabudování,myslel bych ,že je to špatně navržené,ale už je to takhle 8 let a bez problému.Díky za reakce.
Omlouvám se,křížek u odvzdušnováku není čitelný,ale je v levém horním rohu akunádrže.
Ptáš se hezky, ale jak ti máme odpovědět?
Nákres obsahuje pouze kotel a akumulační nádrž. Topení snad upravoval topenář a tak by bylo vhodné zeptat se jeho na posouzení problému.
Jestli je potrubí spádované směrem ke kotli, tak by zavdušněné být nemělo. Ale na dálku to nikdo nepozná.
Ten nový radiátor přece musí mít na vstupu uzavírací ventil. Takže když nový radiátor uzavřeš, tak máš topení ve stavu jako před úpravou.
A jestli se tam uvolnila nějaká nečistota, která ucpala obvod, tak to zase jde zjistit pouze na místě.
Když máš (nebo si koupíš) bezkontaktní infra-teploměr, tak při roztopení kotle můžeš porovnáva teploty na jednotlivých částech potrubí. Podle toho se dá odhadnout místo, kde je nějaký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.