Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena elektřiny

Od: jaryn odpovědí: 8 změna:

Zdravím vás, milí rádcové.

Přišla mi nabídka na fixaci elektřiny na 2,5 roku.

Myslíte si, že je to dobrá cena?

Cena za silovou elektřinu u nabízeného produktu FIXNĚ na 2,5 roku se slevou 5 %

ve vysokém tarifu 3 423 Kč (4 141,65 Kč s DPH) za MWh

stálý měsíční plat 125 Kč (151,25 Kč s DPH)

Za vyhodnocení téhle nabídky předem děkuji.

doplněno 15.10.25 15:53:

Tady je ceník: centropol.cz/...

Jedná se o "D02d"

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Víte... - pokud budete chtít slevnit, fixací se upisujete a bude to nutné ukončit s pokutou třeba. Ale pokud se oni rozhodnou fixaci zrušit a navýšit - jak už se stalo opakovaně - tak na to mají právo.

Já se upsal EOnu, za půl roku snížili částky - tak jsem se "re-upsal" s novou částkou zase na 2 roky. Dnes je to ceník MAX 6/2024 s "Datum nejbližší změny produktu nebo ceny 1/8/2026"

ceny 5936,- / 5114,-Kč + měsíční poplatky 697,5 Kč

což je pálka... takže zkusím zjistit možnosti refixace... ale prostě tak to vloni bylo -...

doplněno 15.10.25 16:28:

Mimochodem - cena je "celková"? Ony ty ceny totiž jsou záhadně psány - obchodní, celková, s nebo bez DPH,... poplatky v a mimo, málokterý dodavatel je tak slušný, že to dokáže napsat přesně.

to je to, co jsem psal:

Cena elektřiny

tm
hodnocení

2x
Ne, to není vůbec výhodné. Např PRE mi nabízelo o čtvrtinu nižší cenu a ještě bonus 2000 - nevzal jsem to, protože cena jde porad dolů.

hodnocení

1x

Bavme se prosím pouze o ceně za dodávku komodity a poplatku za měsíc/bez DPH.

Fonergy - 3240/MWh a 50/měsíc (na neurčito)

hodnocení

0x
Jj, bavme se o silovce, jelikož distribuci ovlivnit nelze. Jak už zaznělo, Fonergy mám tuším 3370 s DPH a měsíční paušál 60 s DPH. Nic levnějšího nenajdete, jelikož je to tarif na dobu neurčitou a tyto tarify už téměř nikdo nenabízí. Všichni přešli na fixované produkty, protože cena elektřiny na příští tři roky je neustále klesající, delší kontrakty nevidím. Kdo fixoval už nejspíše tarif na neurčito nesežene a bude platit fix. Jinak fix do 27 nabízí Fonergy kolem 2900kc s DPH plus 60 paušál.
doplněno 15.10.25 19:06: Takže fixovka je 2965kc s DPH do konce roku 26. Když tě doporučím, dostaneme kazdy750kc. Plyn je 1150 s DPH a opět odměna 750.

hodnocení

0x
1. ceny jdou dolů 2. 5% z silové elektřiny je v celkové faktuře prd. Podstatná část je tvořena jinými položkami.

iks
hodnocení

0x
Nabídka je to otřesena. I blbej eon má lepší veřejny ceník viz
saeceweb2025run-endpoint-/...
Dodavateli stačí vyhrožovat po telefonu, že odejděte jinam a rázem vám dá úplně jinou nabídku...

re4zon
hodnocení

0x
Ta cena je vysmech. A hlavne neposlouchejte kecy o tom, jak je blbost fixovat. Podstatne je, co si vyjednate, a ze to jde o dost, staci si nechat udelat nabidku od jednoho dodavatele, dat jim plnou moc k prevodu a on se stavajici ozve sam, pak ji date zas jemu a tak to lze delat do doby, nez dostanete fakt hodne vyhodnou nabidku. Vetsinou staci 1-2 kolecka = celkem 10 min na telefonu.
Ja pred casem zafixoval za 2,30/2,50 bez dane + 4000 bonus. Pri moji spotrebe to je prakticky 2Kc /kwh, coz je problem sehnat i ted, o cene driv ani nemluvim. A vyrazne dolu uz cena silove elektriny nepujde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]