Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roborock robotický vysavač

Od: petr2 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den. Prosím nejsou tu vlastníci robotického vysavače Roborock? zakoupil jsem základní obyčejný model Robock Q5 pro.
Vše šlape a uklízí na výbornou včetně aplikace. Při prvním mapování jsem otevřel dveře v celém domě a robot si vše krásně projel a zmapoval a vytvořil mapu. Takže teď při úklidu vše otevřu a robot projede a uklidí opravdu krásně celý dům líp než manželka….. Ale nemohu nastavit a nevím zda to vůbec jde aby třeba uklidil jen dle určení jednu místnost nebo dvě a nedělal zbytečně celý dům. Pokud to jde nevím kde nebo jak to nastavit v aplikaci nebo určit. Prostě aby když chceme uklidil celý dům nebo příště jenom dvě místnosti a tak si to lehce měnit. Ale třeba to ani nejde tím je to vyřešené. Kdyby to šlo a někdo věděl jak v aplikaci to nastavit Předem děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dáte Edit map, Edit room a pomocí tlačítek divide si můžete rozdělit mapu na místnosti, tlačítko merge spojí označené místnosti zpět do jedné (dá se tam třeba vytvořit i malé místo a pojmenovat samostatně, já tak mám udělané místo kolem krbu). Pomocí tlačítka name si pak místnosti pojmenujete jak chcete.
Taky si můžete nastavit, v jakém pořadí se budou uklízet.
Mám Roborock S5 Max
petr2
hodnocení

Rozumím díky.Takže chápu to tedy tak že je jen jedna mapa která se naskenuje při první jízdě a tu si pak jen měnim jak potřebuju a vracim zpět atd.Ale stále mám jen jednu mapu.Nelze jich udělat třeba pět map a pak si přepinat dle potřeby jak jsem si je nastavil.
Jen potřebuju vědět abych se v tom zbytečně nebabral a nezkoušel co nejde.
Tedy jen 1 mapa a v té měnit dle potřeby?Je tak?
Dik
petr2
hodnocení

A ještě prosim proč je na mapě většina místnostich modrých a některé červené a některé modré.Dnes robot uklizel vše ok a jedna mistnost byla vcera červená dnes po uklizeni zezelenala a jedna předsiňka z modré zčervenala ale robot jezdi všude jak má.
Dik

hodnocení

0x

Já mám Roombu (což je něco zcela jiného) a ta to projíždí náhodně (a každé místo bere víckrát z různých směrů).

Kde má uklízet jí jednoduše vymezíme tím, kam necháme otevřené dveře (případně ještě třeba zablokujeme cestu do druhé půlky pokoje hradbou z židlí a jiných neodstrčitelných věcí).

hodnocení

0x
Moc bych se divil, kdyby to nešlo. Mám jiný a tam jde nastavit jak místnost, tak čas i typ úklidu.
Chce to ještě jednou přečíst návod.
petr2
hodnocení

Ano taky si myslím že to musí jít bohužel návod v češtine žádný aplikace jen v angličtině trochu s tím bojuju ale jde to.Prolezl jsem internet ,youtube návody ale jak to nadefinovat v mapě jsem nenašel.

ttt
hodnocení

0x

je to v aplikaci na telefonu, edit map - tam jdou rozdelit a pojmenovat pokoje nebo nastavit no-go misto, kde nema vysavac luxovat.

pak pri luxuovani pak vybrat pouze jednu mistost

petr2
hodnocení

Jasně rozumím. To všechno vím že tam je.No go zone tam je udělám ´´neviditelnou zed “ červenou čárou do dveři a robot tam nepojede a pak zase až budu chtít uklizet celý dům tak čáru dám v aplikaci pryč nooo trochu zdlouhavé.To kdyz asi zavřu robotovi dveře aby tam nejel tak je to rychlejši.
Teď tam mám jen Mapu1 tedy jedinou. Ale já bych si představoval že si těch máp udělám více každou nakonfiguruji jinak a pak si je jen budu přepínat kterou má robot použít. Ale to myslím že u toho to modelů ani nepůjde,a vůbec jestli i u ostatních Ale i tak díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]