Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ohledně ventilátoru zn.Rodin na stropě wc. Po zapnutí by se měl sám za 5 až 7 minut vypnout. Zjistili jsme že vypíná až tak přes 8 minut a někdy běží pořád a vypnout se mu nechce,musím vypnout a zase zapnout jistič abych ho umlčel. Jde to nějak seřídit? Díky.
Zpožďovač doběhu je "součástka" nebo spíše modul, který je buď součástí ventilátoru, nebo jako doplňující modul pod vypínačem. Nevím přesně o jaký fofrník jde, pokud má zpožďovač v sobě, tak po odstranění krytu větráku uvidíte malý "potenciometr", takovou součástku s drážkou (nebo křížkem) pro šroubovák. Otáčením středu této součástky se "šteluje"doba doběhu ventilátoru. Většinou v rozmezí desítek sekund až hodin.Druhá možnost je tento zpožďovač pod vypínačem, po odmontování krytu vypínače uvidíte pod vypínačem "nějakou krabičku navíc".
V případě poruch je nutná výměna. Pokud je zpožďovač součástí ventilátoru tak nový ventilátor se zpožďovačem (orientačně za 1200,-), v případě zpožďovače pod vypínačem okolo 200,-Kč.
hope,
velice se mi líbí Vaše odpověď, ... která se mi také moc hodí. ... díky. ... jak jinak, než za bodíííííík
.
Díky za ohodnocení, ještě dodám, že pokud byste uvažoval o ventilátoru s vestavěným doběhem je třeba k němu přivést jiný kabel (větrák potřebuje stálou fázi kvůli doběhu a spínanou fázi od vypínače, o nuláku a zemi nemluvím...)
dobrý den, prosím, o radu...zapnu větrák na wc - hučí, ale neroztočí se...ještě před nedávnem se po chvilce hučení i roztočil, ted již ani to...díky za odpověď. ..eva
Pravděpodobně už starší větrák, a znečištěná a zatuhlá ložiska, oprava bývá nerentabilní, doporučuji výměnu.
mozna ze bude vydný časový spínač,nebo v nem bude nejaky bordel skuste vycistit treba i staceným vzduchem a uvidite jinak doporucuji vymenit za novy , ceny jsou dneska zanedbatelne ja za nej dal nejakch 1 tis kc
Cooooože? Litr za novej? To radši otevřu dveře dokořán a vyluftuju, ať ví sousedi že jsem doma a žiju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.