Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdění sloupků na bránu

Od: saolin® odpovědí: 9 změna:
Ahoj kluci, prosim vás, potřebuju poradit. Ve čtvrtek se chystám zdít dva sloupky z plotových tvarovek na dvoukřídlou bránu. Tvarovky mají rozměr 40x40 cm a budou do výšky 170cm. Roxory už mám v betonu, který už je vyzrálý a natřený hydroizolací. Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Teploty v noci na pár dní mají klesnout pod 5 stupňů a v neděli mi to ukazuje dokonce -1. Vím, že při ideální teplotě je beton vyzrálý po 28 dnech a když jde teplota pod 5 stupňů, tak se tvrdnutí zastavuje. Můžete mi prosím poradit jak nejlépe postupovat? Má cenu do betonu přidávat nějaký urychlovač? V jakém poměru beton namíchat? 1, 3, 2 cement, písek, drť? Drť frakce 4-8 nebo 8-16? Mockrát děkuju za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Chemická reakce betonu dělá teplo, klidně sloupek obložte polyšem a bude to OK. V prvních 5 dnech je zrání betonu velice rychlé, těch 28 dní se týká něčeho jiného,.

(Dneska se vybetonuje deska, zítra se již zdí stěny. Nečeká se 28 dní)

km
hodnocení

4x
resite to prilis prepeclive. kdy na sloupky planujete povesit kridla?
hodnocení

No spíš mám obavy, aby to stihlo vyzrát, než přijdou mrazy, aby mi ty tvarovky třeba nepopraskaly, ale třeba se bojim zbytečně. Křídla zatím nemám, počítám tak za měsíc.

Nic se netane, pokud nebydlíte na Sibiři.

km

souhlasim s milancukrar

re4zon
hodnocení

4x
Urychlovac samozrejme pouzit lze, pocatecni pevnost se zvedne. Ale -1 neni nic, co by za nekolik dnu melo nejak dramaticky vadit, pokud tak nebude tyden v kuse. Dalsi moznost je cement 42,5, tim se to urychli jeste vic a i finalni pevnost bude vyssi. Na sloupky bude potreba doslova par pytlu, takze investice minimalni.

tm
hodnocení

2x
Betonoval jsem ztracene bednění v zimě... ano, nebylo to vytvrdle do druhého dne jako v létě, ale přidal jsem víc cementu a když se teplota blížila nule, hodil jsem přes to plachtu. Část v zemi jsem vylil betonem a hned jsem to přehodil hlínou

hodnocení

Paráda chlapi, děkuju moc za rady. Ještě se zeptám na jednu věc. Je lepší dát první tvarovku do cementové malty a nechat do druhého dne zatvrdnout a pak už pokračovat dalšíma řadama, nebo můžu všechny řady udělat najednou? Díky
km

co tím chcete získat, že dáte první o den dřív?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]