Prasknul mi plastový kruhový zelený sud na vodu. Délka praskliny cca 15 cm. Lze to něčím opravit nebo už to bude sloužit leda jako obří květináč? Děkuji
Taky mi tak kdysi prasknul zelený 300 litrový sud. Praskliny a okolí jsem natřel asfaltovou penetrací a horkovzdušnou pistolí přilepil z obou stran záplatu z asfaltové střešní lepenky. Už to drží 10 let... Jo, a konce prasklin je vhodné vyvrtat dírky, aby se zabránilo jejímu dalšímu rozšiřování.
Jde to svařit + spoj vyztužit nerez sponkama a zevnitř plácnout záplatu přilepenou silikonem nebo jen silikon.. Ale brzy to křápne znova jinde, tyhle zelený plasty rychle křehnou... Zadarmo drahý...
Lepší jsou modrý PE-HD profi sudy na chemii, nebo zednický černý z PVC..
Před pár měsíci jsem si za pár stovek koupil sponkovací pistoli na opravu plastů a k tomu malý žehlící nástavec. Funguje to hezky. Takže napřed bych to mechanicky spojil těmi zatavenými nerez sponkami a proti průsaku pak zažehlil, pokud máte k dispozici kousek stejné hmoty (dá se otestovat, co najdete, např. vázací pásky. Ona často nějak funguje i tyčinka z tavky, když se do toho za tekuta zapraví. Ale mechanicky je slabá a nemá ráda slunko. Silikon rád nemám, ale natlačený do úzké škvírky by fungoval taky. Obecně se ale snażím používat nádoby z takového měkčího nezničitelného PE, jako jsou modré 200 l sudy, nebo černé kádě. Na omak to poznáte, že nemají pěkný lesklý tvrdý povrch, ale jsou takové jakoby voskové. Ty zelené nádoby z hobbymarketů zpravidla rády praskají, zvlášť v mrazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.