Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych se poradit, jaké jsou možnosti regulace teploty radiátorů v případě dálkového vytápění. Problematice nerozumím a zatím mám zkušenosit pouze s regulací běžnými ventily, na kterých se mechanicky nastavuje průtok. Vím, že existují termostatické hlavice, ale nemám s nimi zkušenost, takže vlastně ani přesně nevím, jak fungují. Dále nevím jestli je možné a vhodné do systému zapojit termostaty a popřípadě také čidla vnější teploty. Nakonec také jestli je možné/vhodné nějaké ovládaní na dálku.
Zajímá mě jaké jsou dnes možnosti. Budu rád, když mi zkušení nebo znalí tuto problematiku alespoň trochu osvětlí.
Děkuji pěkně.
Vím, že existují termostatické hlavice, ale nemám s nimi zkušenost, takže vlastně ani přesně nevím, jak fungují.
Termostatická hlavice reguluje průtok pomocí termostatu.
Otočením rukojeti nenastavujete průtok, ale teplotu, která má být v místnosti regulována.
Průtok pak reguluje bimetal nebo nějaký voskový termostat, který vlivem teploty roztahováním či smršťováním ovládá ventil a reguluje průtok topné vody.
Nastavíte teplotu a dle toho už se to samo postará. Je to mechanická záležitost bez elektroniky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.