Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který kávovar na kapsle

Od: smode2 odpovědí: 23 změna:

Pěkný den všem:)

Doporučíte prosím nějaký dobrý kávovar na kapsle? Na ceně nesejde. Případně, můžete přidat své zkušenosti?

Sám jsem byl dlouhá léta proti tomuto způsobu přípravy kávy, ale protože již kávu skoro nepiji (cca 1x týdně) bude způsob vyhovovat.

Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To nejdůležitější u výběru "kávostroje" je značka kávy, kterou jste schopen pít. Moje sestra třeba odmítá pít nescafe, mně nechutná několik výrobců a "levnějších" typů.

Syn nedávno přinesl kávovar BOSCH na tassimo. Tady bych ocenil škálu typů kávy, ale i možnost capuccino atd. Přitom ceny nejsou až tak špatné... - v akcích vyjde jedna káva i pod 8,-Kč

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jednou týdně by mohl stačit "turek" nebo káva rozpustná/instantní. Sestra má nějaký DeLonghi Nespresso a je (pokud vím) spokojená. Jenže oni ho zapínají několikrát (2x=?) denně, tak jim "nezaroste" vodním kamenem, což by se Vám při dlouhé frekvenci používání asi mohlo stát (zvláště, jestli máte doma tvrdou vodu). Jinak si myslím, že na značce tolik nezáleží a všechny budou (kromě ceny) v podstatě stejné. Zdravím!

smode2
hodnocení

Děkuji. Zajímavý postřeh ten vodní kámen. Pokusím se zjistít více..

ben®

smode2 - ony snad ty stroje mají nějaký systém na odstraňování vodního kamene, ale podrobnosti neznám (já "jedu" na rozpustné a příjemně voňavé kávě i s mírným obsahem pěny). A jinak teplý ocet by té mašince při čištění snad neublížil.

olin

DeLonghi doporučoval i servisák elektro, když jsem se ho ptal na náhradní díly na šmejdokávovar CEP5152B od Beka.

hodnocení

2x

Asi , po zkušenostech, takový kde je velký výběr kapslí. Mám tassimo kde je menší výběr (koupen na aukru za cca300kč a prý to byl nevhodný dárek, téměř nejetý?!)

hodnocení

2x

Ač kapslové kafe nepiju, tak jsem pár dní pil z tohoto a káva byla výborná (teda na mou chuť)

allegro.cz/...

No a po této zkušenosti, sem se díval narůzné kávovary a přemýšlím nad nějakým 4v1.

Různé kapsle, mletá káva, čaj, atd...,

Třeba tento:

allegro.cz/...

Aaaa, takto je jiné kafe. . . . a Lor, to je fakt dobrotka! *palec*

hodnocení

2x

Pila jsem kávu z kapslí na návštěvě. Byly různé druhy, mě jaksi neoslovila.

Ten základ byl všude stejný.

Raději si udělám rozpustné, turka, nebo v džezvě.

V zásobě mám i čekankovou ze zdravé výživy.

co-vybrat.cz/...

A údržba - uprazeno.cz/...

hodnocení

2x

Když pijete kávu jednou týdně, tak není potřeba vyhazovat velké peníze za kávovar. Já už několik let používám tento od Tchiba ke vší spokojenosti. Velký výběr kapslí. Koukám, že teď ho mají v akci za polovinu. Recenzí je tam taky hafo, vesměs kladné. Pákový bych taky nechtěla, je s tím strašná práce.

tchibo.cz/...

doplněno 13.10.25 10:48:

Na různé druhy kapslí bych volila Catler, Alza ho má teď taky za výhodnou cenu:

alza.cz/...

hodnocení

1x

Než kávovar na kapsle, dala jsem ho pryč, tak je lepší mokka konvička nebo napsat Ježíškovi třeba do pro pákový kávovar, na mletou kávu. Mám od loňského Ježíška tenhle a veliká spokojenost. Báječná chuť a pěna jak na pivu. Je pravdou, že kupuji kávu Lol nebo jinou, dobrou.

doplněno 12.10.25 16:15:

Kávu držím v plechovce ve dveřích lednice. Tam se jí to moc líbí, neztratí na kvalitě. Jednou o kávě a čaji povídal obchodník a já s úspěchem vyzkoušela. Na ledovou kávu nebo čaj vařicí voda, tož to je pecka!

re4zon
Kupovat si kavovar na kapsle na kafe jednou tydne je vyhazovani penez z okna. Zakladni pakovy kavovar a rucni mlynek bude stat uplne stejne a bude s tim prace ne na vic nez na dve minuty na kafe. A clovek si do toho koupi normalni kafe, ne hnousnou nahrazku v kapsli, ktera navic i pri jednom kafi tydne bude za rok stat o nekolik stovek vic.
Chybka, nemela byt reakce.
smode2
hodnocení

To je častá chyba. Možná pokud by @admin chtěl, zarovnat "PŘIDAT SVOU ODPOVĚĎ" doleva místo doprava a nebo doleva dolů rovnou umístit "Odpovědět na otázku" stejně jako nahoře. Jen můj návrh.

Co se týká otázky, tohle všechno vím a přesto mi jde o kapslové kávovary které mají jiné výhody. Líbí se mi od Nespressa profesionální kávovary se specifickými kapslemi tvaru ufo, jenže ty jsou designovány na velké objemy a navíc, pokud vím, vůbec nejsou k mání (kromě drahého pronájmu pro firmy)..

re4zon
A jake jsou ty vyhody?
smode2
hodnocení

Desítky příchutí, rychlost, nulová pracnost. A pro mě například i jednorázovost.

pavlik
hodnocení

1x

Některé odpovědi fakt nechápu. Mě se naopak zdá kávovar na kapsle ideální volba pro občasné použití a sám bych šel cestou typu, pro kterou je hodně druhů kapslí.

Když chci kafe, naliju do přístroje vodu a udělám si kávu. Pak vyliju vodu a může to třeba měsíc stát. Jednou za čas tam proženu sáček proti kameni, dle návodu. To je vše.

Káva je vždy tak dobrá, jako samotná výchozí zrna. Vždy se dá koupit hnůj, a je jedno zda je to v sáčku, nebo v kapsli. Zkoušíme různé značky kávových kapslí a rozdíly jsou samozřejmě obrovské. Jenže stejné je to u každé jiné kávy - zrnkové, rozpustné. Jen s tím rozdílem, že když mě něco nezachutná, tak těch pár kapslí nějak překousnu, ale u zrnkové mám půl kila, kilo kávy, která byla drahá a třeba vůbec nechutná :( To je fakt výhoda jak prase.

Každá příprava kávy má svoje specifikum a svůj požadovaný "rituál" a z jednoho zrna může chutnat jinak. Takže turek, nebo džesva fakt není to samé jako kapslový přístroj. Je z toho klasická diskuze, že tazatel chce auto a je mu doporučována motorka.

bramburka
hodnocení

0x

Jsem kavovy labuznik a dlouho jsem se timto tematem zabyvala, kdyz jsem si chtela poridit kvalitni kavovar.
Nechci vas nijak odrazovat od koupe, jen vam sdelim vysledky meho zkoumani:
Pokud jste jen jedna osoba v domacnosti a kavu si pripravujete sporadicky, koupe kavovaru se vam nevyplati. Kavovar by mel b yt v provozu. A uz vubec ne kavovaru na kapsle. Kapsle jsou drahe, znecistuji prirodni prostredi a hlavne vam po nejake dobe vycichnou. Nez si tedy poridite kavovar na kapsle, ochutnejte tu kavu. Mne osobne nechutna, i kdy jsem vyzkousela vice druhu a znacek.
Facit: Nejlepsi kava je bud filtrovana nebo pripravena v rucnim presu. Existuji i miniprekapavace pro jednu osobu.

smode2
hodnocení

Právě kapsle by vyčichnout neměly, nebo ne? Myslíte po trvanlivosti? Nevíte jaká je jejich typická trvanlivost? Zatím jsem nenašel..

bramburka

Predokladam, ze kapsle budou mit trvanlivost podobnou, jako kava.
Ale uz 2x jsem dostala na navsteve prosle kapsle, a opravdu to nebylo dobre. O tom, ze jsou prosle, jsem se ale dozvedela az pozdeji. Tam uz si kavu nedam!

smode2
hodnocení

Dobře, děkuji. Tj. dávat pozor na datum spotřeby a mít spíše méně kapslí co se využijí, než je zbytečně skladovat..

Tak kapsle májí cca 12 rok trvanlivost.

Co si pořídit plnitelné kapsle? Vím co do nich dávám, a je to vždy čerstvě namleto.

korinek
Měl jsem plnitelné. Mám vyzkoušeno v Dolce Gusto. Na nic. Bylo to jak výluh z ponožek. Nejde o to, co dáte dovnitř, ale o výtlak kávovaru. Dolce Gusto konkrétně (a myslím že jiné kapslové nebudou o moc jinde) tlačí přes kapsli 8barů. Automatický kávovar, který jsem po všech možných přístrojích stejně nakonec pořídil tlačí přes kávu 22barů. Jenže u nás jede několikrát denně. To se tazateli asi nevyplatí, ale nedám na něj dopustit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]