Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré lino

Od: g68® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

mám doma pár m2 stareho lina a chci ho naporcovat na drobnější kousky a vyhodit do popelnice. Ja však už poměrně
ztvrdlé, takže nůž na lino se nechytá. Ale ne zas tak tvrdé, aby se při přeložení lámalo. Nějaké tipy? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

2x
Nabídni na bazaru za odvoz, někdo si to rád vezme na zakrytí dřeva.

hodnocení

1x

Počkej až bude mrznout. Pak lino zkřehne a bude se lámat snadno. Samo že lino musí být venku na mrazu.

A lámací nůž by určitě fungoval. Minimálně pro naříznutí a pak už v tom naříznutí půjde i zlomit.

hodnocení

0x
A je to opravdu linoleum nebo jen PVC? Druhé lze naříznout planžeťákem a pak zlomit,docela bez námahy. Nedávno jsem takto likvidoval "lino" šedesát let staré v sousedním bytu.
g68®
hodnocení

Těžko říct, a asi to bude lino, jednobarevné, zelené, stáří cca 60 let. Zkusím to s tím naříznutím.

hodnocení

0x
Ja mam na stary lino núž s takovím háčkem a řeže to docela v pohodě
kutil.cz/...

hodnocení

0x

Porcování starého PVC skutečně může být obtížné. Ulamovací nůž v rukou nezkušeného je víc zbraň, než nástroj a ze ztvrdlého PVC rád vyskakuje, levou ruku pak řeže bez odporu. Můj tip je: Když se to rozumně nevejde do kontejneru nebo popelnice, je to velkoobjemový odpad a patří to do sběrného dvora.

yarda1
hodnocení

0x

Pokud máš v dosahu sběrný dvůr a máš nebo si můžeš půjčit dvoukolák, asi to bude nejlepší řešení.

Případně pokud máš garáž, tam ještě může posloužit.

bear
hodnocení

0x

Máš nějakej tupej odlamovák dle mě.

Poříď si ten nůž z háčkem a nebo mě ještě napadlo ten nůž pořádně rozehřát PB hořákem a mět ho rozpálený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]