Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení termostatu

Od: dedek odpovědí: 3 změna:

jsem důchodce a topím každý den od rána a mám teď nový termostat a nevím co je lepší nastavit. Jsou tam možnosti

optimal start nebo optimal stop, co bude pro mě lepší

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Termostat je vybavený optimalizačními funkcemi, které mají za cíl šetřit energii, a přitom zachovávat dostatečné úrovně komfortu. Na termostatu se během časového úseku optimalizace (v případě nastavení) zobrazuje symbol . Standardně je optimalizace vypnuta. Pokyny k její aktivaci najdete v instalační příručce. . Optimum Start (Optimální zapnutí): Systém zjistí, jak dlouho vašemu domovu trvá dosažení nastavené teploty, a bude topení zapínat s mírným předstihem, aby se této teploty v naprogramovaném čase dosáhlo. . Delayed Start (Opožděné zapnutí): Systém šetří energii mírným opožděním začátku topení v závislosti na rozdílu mezi nastavenou teplotou a teplotou v místnosti. Čím jsou si tyto teploty bližší, tím více se zapnutí odloží. . Optimum Stop (Optimální vypnutí): Systém šetří energii vypnutím s mírným předstihem před naprogramovaným časem. Pokud váš domov dosahuje určené teploty, nezaznamenáte žádný vliv na teplotu, ale rozdíl by se měl příznivě projevit na účtu za topivo

Tohle jsem okopíroval s termostatu T3R .Ale bude to u všech stejné

Soubor PDF ke stažení třeba zde

Honeywell T3, T3R

hodnocení

0x

Já nejsem důchodce, takže ti odpovíd po svým.

Když já ti vyrobím a prodám jiný termostat, kde budou možnosti topím zadarmo-start / topím zadarmo stop a pak ještě topím za peníze start / topím za peníze stop. Který režim si vybereš?

Abys dostal nějakou rozumnou radu, tak musíš například napsat typ a označení termostatu. Jinak optimal start a optimalm stop si představím jako optimální teplotu a start nebo stop pro začátek a konec topení.

Ale to si domýšlím z těch málo informací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]