Ahoj, sice jsem elektrikář a instalatér, ale vzhledem k tomu, že děláme doma rekonstrukci domu, tak si hraju trosku i na zedníka… Vzhledem k tomu, ze nikde kromě stěn neni hydroizolace, tak jsem se rozhodl vybourat všechny podlahy do hloubky -40cm od nulového bodu. Nulu jsem si změřil jako nejvyšší bod, kde bych chtěl být i včetně dlažby/vinylu apod… Ale co mi vrtá hlavou je skladba podlahy… Určitě chci podlahy zateplit a určitě bude podlahové topení bez systémové desky, jen folie od deltatopu. Jak by bylo vhodné to složit? Aktuální podklad je zhutněna hlína, ale jde mi ted o výšky vrstev, abych neudělal někde nějakou chybu ve skladbě, kterou by nešlo vzít zpět… V podlaze mám v plánu použít EPS100 polystyren, ale zatím nevím jaké tloušťky… každý mi říká něco jiného… Nekdo, ze mam udelat podkladní beton, na to penetrak + ipa. Další zase ze beton byt nemusí, ze staci jen štěrk a písek a položit ipu + svařit jednotlivé pasy, atd… Dokážete mi někdo prosim poradit a napsat výšku skladby jednotlivých vrstev?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.