Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krbová vložka za dobrou cenu

Od: zanna* odpovědí: 3 změna:

dobrý den, asi už se tu nějaké ty krbové vložky řešily, ale chtěla bych od vás něco konkrétního.Stavíme bungalov,4+1,vytápět budeme podlahovým topením (máme tam plyn) + krbem, který bude mít regulovatelné rozvody do ložnic. Potřebovala bych vědět jakou krbovou vložku koupit... rozhodně nemáme finance na ty mega drahý, nejlepší, ale potřebovala bych znát váš názor na krbovou vložku za relativně dobrou cenu (ani tim nemyslim to nejlevnější, nějaká zlatá střední cesta). Jaké by měly být parametry? Např. kolik kW? 4-6 by stačilo, nebo víc? máte někdo zkušenost s nějakým konkrétním výrobcem? Jsem laik, akorát jsem na dovolené a mám čas serfovat a shánět... ale tím že tomu nerozumím, nechám si poradit...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neporadim konkretni vlozku, tu si budete muset vybrat sama. Je ale dobre znat zakladni pozadavky a podle toho vybirat.
Bude to teplovzdusna nebo teplovodni vlozka? Kolik metru krychlovych bude vytapeno teplovzduchem, kolik teplovodne?
Mate udelany externi privod vzduchu?
Zde se da po vlozeni nekolika zakladnich udaju najit vykon vlozky a podle toho vybirat.
kamna.astranet.cz/...

doplněno 20.07.10 20:34:

Jinak doporucuji, procist i ostatni rady na kamna.astranet.cz/... je to vpravo sloupecek " Jak? ..."

hop®
hodnocení

0x

Zvolit krbovou vložku podle výkonu není jednoduché, laicky a s nadhledem řečeno - buď budete pořád přikládat a mrznout, nebo budete v zimě otvírat okna, abyste mohli aspoň přiložit. V tomto případě je výpočet potřebného výkonu kamen asi důležitější než u plynového či elektrického kotle, který jde knoflíkem ztlumit na požadovaný výkon.

jendastehlik

Dobry den .Co se tyče vykonu krbu - tak duležite je spíše velikost topeniště ,než co tam uvadějí vyrobci za kw.Do 100m2 je optimalní topeniště asi 30x 50cm.Znamy ma BEF a je stím spokojeny . Ma bezroštove topeniště a asi 45cm polena.Dobry diskuze jsem našel tady forum.tzb-info.cz/...

Je tam pěkně napsano o tom jak ma vypadat předehřaty sekundarní vzduch a že mají mít kamna izolaci (vermikulit).To je duležité při minimalmích vykonech.Ono krb na plny vykon budete využívat jen třeba z 20%.80% času pojedou na volnoběh.Je prostě jedno jesti jsou kamna,krby z litiny nebo z plechu.Duležite je aby vam hořela čistěa EFEKTIVNE na minimalní vykon.Poznate to na komínu - že se vam z něj nekouří:) a nebude te ho prakticky čistit .Duležite je minimalně 2 roky suche dřevo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]