Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Která pánev je lepší - teflonová, nebo keramická?

Od: milanp® odpovědí: 15 změna:

...resp. s jejich povrchem.

Především z hlediska zdravotního dopadu.

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

5x

Dle dotazu v nadpisu jednoznačně keramická.

 

makk
hodnocení

4x

Nejlepší je litinová, ale pokud si mám vybrat s těch dvou, tak teflonová. Keramika blbě vede teplo. Ale litina je věčná a nejlepší.

 

bear
hodnocení

3x

Ani jedna...

Nerezová pánev je TOP

No hlavně nerez je moderní.

Nerez a smalt pánve mají každá své specifické grify, jak na nich připravovat pokrmy - a kdo si zvykl na jeden druh povrchu, se těžko přeučuje.

0rion

Nerezová pánev je odolná proti připékání? Protože o tom byl dotaz, který nepřilnavý povrch je lepší.
. .
Co nám říká AI: Keramický nepřilnavý povrch je tvořen hladkou, neporézní vrstvou na bázi přírodních materiálů, která zabraňuje přichytávání jídla k nádobí a umožňuje vařit s minimem tuku. Ačkoli se nejedná o dokonale nepřilnavý povrch ve smyslu teflonu, je oproti nerezovým nebo smaltovaným pánvím mnohem odolnější proti připálení. Mezi výhody patří vysoká odolnost proti poškrábání, možnost použití kovového náčiní, stabilita do vyšších teplot a snadná údržba a čištění. Tyto povrchy neobsahují škodlivé látky jako PFOA a jsou šetrné k životnímu prostředí.

pecenkav

O nepřilnavém povrchu se v dotazu nepíše, tak proč to uvádíš?

0rion

Vycházím z toho, že když se tazatel ptá na dva nepřilnavé povrchy, chce pánev s nepřilnavým povrchem a nikoliv nerezovou. Ale dotaz šel napsat lépe, to ano.

pecenkav

Tak znova, on se neptá na nepřilnavé povrchy, ale na keramiku a nebo teflon ze zdravotního hlediska

0rion

Tak znova, tazatel se ptá na dva nepřilnavé povrchy (keramika, teflon), neptá se na nerez ani na jiné povrchy.

 

km
hodnocení

3x
teflon neni bez zdravotnich rizik a relativne brzo se opotrebuje. s keramickou nemam zkusenosti.

 

hodnocení

2x
avatar jenyk
Teflon se po čase oloupe. A kde skončí?
halamus

Kde skončí, přece tam, kde ostatní nestravitelné součásti potravy.
Ale kdo ví, co a kolik se z teflonu uvolní nezdravého cestou.

 

hodnocení

2x

Litinová.

Nebo smaltovaná - to je také keramická.

Bez dobré pánve - na druhu příliš nezáleží (musíte to s ní umět: pánev je rodu ženského) se v kuchyni neobejdete - viz také zde

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

Já hlasuji pro keramickou. Všemi deseti! *palec*

Jen nevyžádaná rada. Obě! Jednu větší a druhou menší. Různý povrch. *mir*Všimnul jste si, jakmile kamera zabere jakoukoliv kuchyň, je tam vždycky několik pánví různých velikostí a různých materiálů. Mít jen jednu, to je nesmysl. Na velké sázené vejce, to je blbost, dělat bramborák na malé, to je také blbost, nechávat zatáhnout kousek masa na velké? A ani nemusí být špicovní. Stačí průměr, ale několik.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]