Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohřev vody - bojler s TČ

Od: lerach odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

chtěl bych poradit. Potřebuji vyměnit starý bojler, který již ztratil svojí funkčknost za nový. Chci ho vyloženě naddimenzovat pro případné budoucí rodinné využití, aktuálně bude sloužit pro 2 osoby s tím, že v budoucnu jich bude více.

Vybral jsem si podobný typ, který máme již nainstalovaný, protože mi to přijde, jako zajímavá varianta. Jedná se o ohřívač vody Sunline SDWHP-200-3.8. Líbí se mi možnost využití teplého vzduchu z půdy (nezateplená). V zimě dohřev elektřinou. Chci relativně podobonou variantu, akorát pokud by to bylo možné ještě napojit na výměník ke kotli, který se používá k topení. Našel jsem pouze dvě varianta, ale třeba vás napadne ještě nějaká jiná dostupná.

DRAŽICE ohřívač vody s tepelným čerpadlem MT-WH 21-026-F - akorát si nejsem jistý, zdali "solární výměník", který je avizován, by třeba šel udělat na připojení pro kotel a ohřívání vody pomocí kotle.

Bojler s tepelným čerpadlem SUNLINE BTC-300-2.8 SC WIFI - varianta druhá, která má vše, co si přeji. Jediný problém, který řešíme je průměr. Je o 8 cm průměrově větší, což v aktuálním místě je poněkud problematičtější, ale řešitelné.

Je případně ještě nějaká jiná možnost, nebo doporučení, které mi můžete poskytnout? Třeba i v rámci značky, do čeho jít spíše? Mě se líbí varianta tepelného čerpalda, výměníku a případného dohřevu elektrickou spirálou.

Díky za rady.

L.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Šel bych cestou soláru. Ať již fototermika, nebo fotovoltaika. Dával jsem na jaře šest panelů a ještě jsem nemusel od té doby pouštět kotel kvůli ohřátí vody v bojleru.

riva
hodnocení

0x

Solární výměník mívá větší plochu a bývá umístěn v boileru nejníže. Nevidím důvod, proč by nešel využít i pro kotel.

hodnocení

0x

Zdravím mám to doma tak že mám solary na ohřev vody k tomu bojler co umí solary čez i Pec na tuhá paliva mám to asi rok a půl od jara do podzimu fici solary a přes zimu dohrivam bojler kotlem ČEZ jsem za rok a půl zatím nepotřeboval jsem naprosto spoko

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]