0x
kolik maa stat ta oprava? dekuji
Můžeme udělat tipovací anketu. Tipuji 14 000. ![;) ;)]()
Zde nejde o to kolik, ale jestli vůbec za opravu platit. Myslím, že by zde mohla platit záruka na skryté vady, nebo něco takového.
Co je příčinou kapající vody? Pokud to nebude z toho, co montovali, pak reklamaci bohužel neuznají. Možná by to někdo zkušený mohl uhrát na nevhodnou kombinaci materiálů...
Ještě v záruce se řešil únik vody z pojišťovacího ventilu. Ze zprávy o opravě: Na bojleru protéká pojišťovací ventil , info předáno na montážní firmu aby poruchu odstranila , doporučena montáž
expanzní nádoby na přívod studené vody do bojleru.
Firma ventil vyměnila, ale únik byl odsud, mám to černé na bílém.
Tomkk: cena materiálu x 1000
A bez odstranění příčiny za další tři roky znova ...
Na druhou stranu, já bych teď řešil jen příčinu, pak ta reznouci trubka kotel přežije. Když se podívám na trubky v našem vlhkém sklepě, kde na nich občas kondenzuje vlhkost a co já pamatuju, vypadají na upadnutí už desítky let a furt nic ...
Hlavně aby tam nekapal přímo kondenzát z plynového kotle, to je kyselina, tátovi to "odborníci" při instalaci kotle svedli do odpadu cu trubkou, po letech furt vlhko v koupelně, pak jsem přišel na tu trubku, byla z ní vlastně jen přední půlka, zadní zmizela rozpuštěná a vypuštěná a kondenzát tekl na zem. To není klasická trubka co má stěnu 3mm ale slabej plisek kterej prorezne rychle. Lacinej sunt ![;) ;)]()
Odrezit a natřít kvalitni barvou staci, jestli to chce měnit tak může, je to jeho ať si dělá co chce. Ovšem zatáhne to sám, je to po záruce takže něco reklamovat může leda na lamparne. A tady ani není co reklamovat, leda vlastní blbost že nechal vystup z pv tect na trubku... Vlastní blbost? Proč tak expresivně? Tekl pojišťovací ventil v kotli, byla to záruční oprava, tak se voda dostala na tu trubku. Tam opravdu mojí blbost nevidím. Myslím, že to je na reklamaci, když jsem to nezavinil.
Není se čemu divit když necháte dobrovolně téct vodu na trubku která vám zrezne. A druhá věc je to že uhlíková ocel nemá ráda vlhkost a už vůbec ne mizerná Sanha.
Teď si to buď natřete a nebo nechte za peníze vyměnit. Již po záruce a je vizitkou firmy jak šetří bohužel...
Proč dobrovolně? Umíte číst? Vždyť výše píšu: Ještě v záruce se řešil únik vody z pojišťovacího ventilu. Ze zprávy o opravě: Na bojleru protéká pojišťovací ventil , info předáno na montážní firmu aby poruchu odstranila , doporučena montáž
expanzní nádoby na přívod studené vody do bojleru.
Firma ventil vyměnila, ale únik byl odsud, mám to černé na bílém.
Únik vody z pojišťováku není porucha, ale nutnost, dá se sice dost odstranit montáží expanze, jak už si psal, ale pokud ti to léta kapalo na trubku dole, je to tvoje blbost, firma sice měla, pokud to bylo proveditelné, napojit pojišťovák do odpadu přes sifon, k tomu určený, ale někdy se stane, že zákazník tohle řešit nechce, že se to nechá kapat do kýble a ten si bude vylévat a nebo rovnou namontovat expanzi, ale to zákazníci často z důvodu šetření nechtějí, že budou vylévat.To už si měl řešit dávno a ne až když se blíží průser. Léta to nekapalo, TČ mám těsně po záruce, takže třetí rok. Nikdy jsem neměl pod kotlem vodu, takže se to spíš jen rosilo.
už je to opravené, nyní to budu více hlídat.