Dobrý den všem, řeším rozvod topení, kde máme plynový kotel a deskové radiátory. Přemýšlím, že bych v místech, která nejsou viditelná (dvojstěnna, kuchyňská linka, vestavěná skříň), vedl rozvod ve vodních PPR trubkách pro teplou vodu. Tam, kde by trubky byly pohledové, bych přešel na měď. Myslíte, že to je dobrý nápad? Roztažnost u PPR mi je jasná. Děkuji všem za reakce. Mějte se.
Dělá se PPR v několika variantách , že většina lidí zná jen " s červeným pruhem" nebo " s modrým pruhem" je druhá věc. I s červeným pruhem se dělá varianta na topení , trochu jiný materiál (ale kompatibilní v případě nouze, jen šedá tvarovka vypadá na červené trubce blbě) je např. na rozvody požární vody ... Znám pár lidí co si tahali před x lety topení v PPR ( bo cena) , a zatím bez problémů
počítali jsme to před pár lety u neteře. hodně záleží na komplikovanosti rozvodu, docela mě překvapilo že letovaná měď při větší složitosti rozvodů vycházela skoro stejně.(celkem malý domeček 3+1) Lisovaná měď samozřejmě o něco dráž.Ještě je varianta uhlíková lisovaná ocel ,ta je někde mezi
Rozhodně nehodlám zpochybňovat názory kolegů, topenářů. Já topenář nejsem, ale v devadesátkách se stavěly baráky často svými silami. Takže jsem někdy v roce 92 dělal rozvody ÚT v baráku manželčina dědy. Ten trval na tom, že to chce z PPR. Mě se to nezdálo, ale byl jsem mlaďoch, tak jsem to spáchal, jak děda chtěl. Bylo mu přes 80, říkal jsem si, že se to kdyžtak předělá časem. No a hele - funguje to už přes 30 sezón.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.