Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odizolovat stěnu bytu

Od: lucznik® odpovědí: 4 změna:

Stěna budoucí ložnice sousedí se schodištěm a výtahem, obojí má v 8-patrovém domě značnou frekvenci. Hodláme předmětnou stěnu délky 4,5 m zvukově a tepelně od izolovat ale nevíme jak a čím. Poraďte, děkujeme!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

SDK předstěna s vatou.. Buď modrá deska nebo ta super "diamant". Je taky bílá jak obyč, ale je myslím silnější a má nějaké vyfikundace na lepší akustiku

hodnocení

0x

My bydlíme ve starém cihlovém družstevním bytě, ale mám pocit, že místo cihel použili soudruzi starý karton. Jednu dobu jsme měli strašně hlučné sousedy, chlastali jak duhy oba (oba se upili) a v noci po příchodu z hospody řvali, mlátili dveřma a nábytkem, což přes karton bylo dosti nekomfortní. Nechali jsme sousedící stěnu obložit 5cm polystyrenem a celou ji pokrýt vestavěnou skříní, něc jako je na obrázku. Naše stěna má 4 metry.

Odizolovat stěnu bytu

Ty staré družstevní domy byly cihlo-panelové, různé konstrukce. Zpravidla betonové podlahy / stropy + cihlové příčky, často z děrovaných cihel.

Beton vede zvuk velmi dobře.

Šatní skříň je dobrý tlumič, ale mlácení dveřmi se přenáší přes zárubně do betonu (mlácení nábytkem také).

Když nám dávali nová okna a balkonové dveře, upadl celý roh a ze "zdi" na nás čuměly jakési slisované desky z papírových nudliček. Dost mě to vyděsilo. Mezi byty je pravděpodobně jenom příčka, slyšela jsem tikat od sousedů hodiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]