Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na octomilky

Od: lada48® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím poraďte jak likvidujete octomilky, podzimní návštěvníce bytů. Koupila jsem speciální přípravek na jejich hubení, ale nic jim neříká. Sedí zvenku na lahvičce, ale dovnitř nevlezou, aby se utopily. Jak to děláte vy? Děkuji za různé nápady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mě se dlouhodobě osvědčila láhev od coly (nebo jiná PETka) s dírou do zátky (já ji prorážím šídlem a okraje nechám ohnuté dovnitř) s trochou vody s octem (a třeba i trochou piva) a kapkou jaru na dně. Nejlépe u odpadkáče a u okna.

Teorie je, že ocet/pivo je přivábí, vlezou do flašky po čuchu a tmavým víkem už netrefí ven a jar mění smáčivost a tak když si cucnou, tak už to mají spočtené a neodtrnou se.

Praxe je, že jich tam postupně nalezou a pochcípnou stovky nebo tisíce, prostě se tam postupně udělá taková vrstva mrtvolek na dně a furt to žere další a další.

Asi to není všespásné, pořád je nutné vyhazovat odpadky často a vytírat kde co a nenechávat volně zbytky, ale počty to redukuje dlouhodobě s minimem námahy.

hodnocení

0x

Nechala jsem včera ve skleničce nedopitou trošku burčáku, že ho dopiju ráno.

A ráno se tam koupalo plno mušek.

Tak možná zkusit toto?

bramburka
hodnocení

0x

Dejte do sklenicky trochu vody s octem. Prikryjte potravinovou folii a do ni udelejte nekolik direk. Vlezou dovnitr, ale ven uz ne!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]