Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem se zásuvkou

Od: filip odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,potreboval bych poradit.U moji mamky se delala rekonstrukce jádra (panelák)
A v kuchyni měla myčku na nádobí zapojenou přes prodlužovám.Dělník prý elektrikář ji řekl,že ji udela zásuvku aby tam nemusela mit ten prodlužovak.Jenomže pán vzal kabel a jak je sporák připojený do té zasuvkove skrinky svoji,tak tam napojil ten kabel a po zdi ho natahk az k myčce a tam z nej udelal zásuvku.Nejsem elektrikar,ale tohle neni dobrý asi?Bohužel mamka do zásuvky myčku zapojila a zapla..Ozvala se rána a zhasl byt...Myčka to má za sebou.Co mam delat s tou zasuvkou?Chci ji dat pryč,ale jakjsem rekl,nejsem elektrikar.Děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ty nic, zavolej elektrikáře. Tohle není legrace.

hodnocení

0x
Že by další barvoslepý "elektrikář" a sdružené napětí do 230V spotřebiče? Někdo z těch, co tady připojujou vsechny ty indukční desky? :)

Pětaosmdesátileté sousedce na vaně skomírala studená voba až přestala téci skoro úplně a horkou samozřejmě nepoužije. Jeden instělatér si vzal 650 Kč, ale závadu neopravil. S druhým instalatérem dopadla stejně, taky za 650, shodně. Postěžovala si, že jí teče jenom horká voda a nemůže se, nemocná, sprchovat. Tak jsem, coby laik, hledal. Přívod do baterie byt skoro zarostlý, dům je starý přes 60 let. Koupil jsem za 55 Kč 3/4 kolínko, ani jsem jí to neřekl a kvůli 55 Kč se oběsit nepůjdu a ruce mi také neupadly, a paní zůstala radost ze života. Dostat do rukou ty 2 "instalatéry", co si vzali peníze za nic, tak jim asi ty jejich "zlaté ručičky" polámu! Ten "elektrikář" byl zjevně taky "borec"!

asd1
hodnocení

0x
Ty nic, zavolej elektrikáře ideálně soudniho znalce nebo aspoň revizniho technika at zjisti co ten debil poj...l a s tím pak po tom debilovi vymáhat náhradu škody. Když se bude cukat tak výzva od advokáta, na tu už by slyšet měl.

hodnocení

0x
Pokud nebylo dohodnuto jinak tak dodavatelská firma má vypracovat dokumentaci a udělat revizi. Trvejte na tom za co jste zaplatily.

vernon
hodnocení

0x
V té zásuvce je mezi pracovními kontakty zcela zjevně sdružené napětí. "Dělník elektrikář" to poněkud podělal...
km
co to znamena sdruzene napeti? diky
@km napětí mezi dvěma fázovými vodiči, tedy v naší síti 400V. Zjednodušeně místo nuly do zásuvky přivedl druhou fázi.

hodnocení

0x

Opravdu zavolat elektrikáře. Něco tam elektrozedník podělal. Kdyby tu dotazující uvedli i město, tak se může ozvat i případný opravdový elektrikář.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]