Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netopí jeden radiátor

Od: jarinfaltas® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den , mám tento problém na chalupě, doplnili jsme vodu v oběhu , poté zatopili a všechny radiatory odvzdušnili , jedná se o chalupu na patro , a je to topení z nuceným oběhem /čerpadlo oběhové/ tak se ptám co muže být za problém když v podkroví v jedné místnosti radiátor netopí ani částečně.Prvé co mě napadlo , že čerpadlo už nemá tu sílu do oběhu, přeci jenom je tam již dvacet let , nicméně do ted vše v pořádku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

2x
Máte-li tam termostatickou hlavicí, zkontrolujte po jejím sundání (buď na závit nebo bajonet), jestli není ventil zatuhlý. Tyčinka se musí pohybovat, po zmáčknutí musí opět vyjet. Vyzkoušejte jestli to bude hřát bez hlavice.

hodnocení

0x

Čerpadlem to nebude, spíše uzavřeným ventilem do radiátoru. Sice můžete mechanicky otočit ventilem, ale on se neotevře. Vyfoťte ventil,.

hodnocení

vyfotím o víkendu , ale je tam uplně obyčejný ventil a není tam dlouho ty jsme měnili všude

hodnocení

0x

Případně pusťte čerpadlo na max,, pokud je na menší výkon, na zkoušku ...a uvidíte

hodnocení

ano to jsem se díval a je na max

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]