Dobrý den, Končí mi fixace u hypotéky a zbývá zaplatit ještě cca 3 mil Kč. Do teď úrok pod 2%. Hledám fixaci na 3-5 let. Jakou sazbu mám teď brát jako adekvátní / výhodnou? Děkuji
Pokud jste ok klient dostanete sazbu kolem 4%. Momentálně jsou banky v rozmezí 4-4.5%. Očekávejte, že první nabídka od vaší banky bude hrozná, ale hlavní je se bránit a oni nakonec cuknou k těm 4%.
S predstihem chtejte od banky novou nabidku. Pak ji vemte a jdete za vice konkurencema pro protinabidku. Pak se s nejlepsi protinabidkou zase vratte zpet k soucasne bance. Toto opakujte, dokud uz od zadne banky lepsi nabidku nedostanete. A to je vase nova adekvatni sazba a mozna i nova banka. Cokoliv vyssiho je suboptimalni a tedy nevyhodne.
Končí mi fixace... Je potřeba tak čtvrt roku předem sám aktivně začít vyjednávat. Pokud sazba stoupá, tak i dřív(jednou už jsem to měl skoro půl roku předem) . Já vždy měl v ruce papír s konkurenční nabídkou. Několik posledních fixů se mi to u KB vyplatilo, srovnali nabídku nebo velmi přiblížili(kvůli desetině se refinancování nevyplatí).
Mne jde o konkrétní sazbu ted.. pokud jste někdo řešil tento / minuly měsíc, Popr teď řešíte. Aktuálně jsem na 4,45 a nevim jestli uz podepsat.
iks
Nikdo tady nezná vaší úvěrovou historii.. ve vašem případě bych si nechal udělat nabídku u monety a s tou argumentoval pro snizeni. Skoro každá banka couvne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.