Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flexibilní baterie teče

Od: rotorod® odpovědí: 10 změna:

Dobry den

Koupil jsem si dřezovou baterii s flexibilni hadici a zjistil jsem, že když je hadice otočena v jednom směru, tak vše je ok. Když hadici pootočím kousek vpravo tak teče voda kolem středového sloupku. Teš nejde o to reklamovat baterii, ale spiš co to je, proč to je? Zespoda jsou 2 hadičky které netečou, voda nekape nikde. Mohlo tam něco prasknout když se ta hadice točilo ještě před montáži? Ten středovy sloupek nedokážu rozebrat tak to asi nezjistim kde je problem?

Pokud by jste někdo věděl, děkuji za rady

video ZDE

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To ramínko má být otočné o 360°? Napádá mě že se neotáčí volně ale povoluje nějaký průchozí šroub i s těma Okroužkama (obr.12) a tím pádem to protéká...

Flexibilní baterie teče
hodnocení

No pravě že piše 360°

Dá se otočit výtoková "hadice" i vícekrát?

hodnocení

0x

U vaší baterie je zřejmě vadný některý těsnící O kroužek. Vytáhněte tu otočnou část silou nahoru, měl byste se dostat k těm kroužkům. Princip je patrný

z tohoto videa od minuty 1:50, jsou tam dva O kroužky. Já bych ale novou baterii reklamoval, protože tam může být i jiný konstrukční problém, něco ohnutého apod.

Jedná se asi o jiný typ jipos.cz/... a ne od Grohe ...ale možná se mýlím, počkáme na tazatele

hodnocení

0x
Může to být prasklá hadice, otočením do jiné polohy se prasklina "uzavře" a momentálně neteče. Reklamace, co jiného ... záleží, jestli poštovné nebude dražší, a taky, zda 30 dnů na reklamaci u prodejce nebude problém...
doplněno 05.10.25 14:52:

Dnes jsem rozebral hodně podobnou baterii s flexibilním výtokem. Stačí vyšroubovat jeden červík a výtokovou hadici máme mimo vlastní baterii; těsněním jsou TŘI o-kroužky... kryty jsou na závit ... více foto

Flexibilní baterie teče #2
Flexibilní baterie teče #3
Flexibilní baterie teče #4

hodnocení

Je to nakup z alegra, nejde mi to rozebrat abych videl kde je problem a proč to teče. Reklamace na alegru neni problem

bear

Já bych zkusil najít polohu, kde to neprotéká a pak za sníženého tlaku otevřením páky zkoušel ucpat perlátor rukou.

Pokud by raménko v poloze, kde normálně neprosakuje, začalo opět prosakovat, tak bych hledal chybu jen v tom raménku samotném a celé to rozebral.

Hadici bych uvnitř nečekal, ale spíš ty O kroužky, jak tu padlo. Mohou být skřípnuté špatnou montáží ve fabrice, kdy vyrobili zmetek.

bear

Jak rozebrat, jsem nikde nenašel ani v jiných jazycích.

Výrobce Maibang

Typ K0157

allegro.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]