Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční pumpa do studny

Od: protlacek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat.
Mám v plánu dát si do studny novou ruční pumpu. Firma mi nabídla, že ji objedanají a nainstaluji za 14 200,- Kč.
Takovouhle: prostudnu.cz/...
Já chci koupit podobnou se všemi komponenty a sám si ji nainstalovat, ale potřebuji nějaký eshop nebo obchod, kde koupím všechny komponenty na jednou, ať nemusím do vícerero obchodů.
Našel jsem tuhle ruční pumpu za 2150,- Kč v Bauhasu, ale boužel bez těchto komponentů...
bauhaus.cz/...

plastové sací potrubí DN 40 mm potřebné délky vč. spojek (PE)
sací koš 5/4"(MOSAZ)
odvodňovací ventil vč. navrtávací objímky (PE)
pryžové těsnění mezi talíř pumpy a zákryt studny (SBR)
4 ks kloboukových kotev pro ukotvení pumpy k betonovému poklopu (NEREZ)

Potřebuji pumpu + příslušenství.
Dokážete něco najít
Hloubla studny je 5 metrů.
Děkuji a přeji hezký den

Ruční pumpa do studny
Ruční pumpa do studny #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

5x
Já před léty kupoval na první pohled stejnou pumpu Sigma NP75 na www.pumpa.eu . Mají tam veškeré příslušenství. Jen bych chtěl upozornit, že ta pumpa z Bauhausu vypadá sice podobně, ovšem kvalita bude mnohem níže. Na tu Sigmu máte jistotu, že i po letech seženete kvalitní náhradní díly. Ano, její cena je téměř trojnásobná... Během 16 let jsem kupoval několik těsnění pracovního pístu, které se provozem opotřebí.
Jediné, co jsem kupoval jinde, byla pozinkovaná trubka 5/4. U místního vodaře jsem musel koupit celých 6m (potřeba byly necelé 4) a zrovna mi udělali závity.

makk
hodnocení

2x

NP75 bych na studnu rozhodně nedával. Ta je určená pro narážečky a pod. Pokud máte studnu jako takovou (jakože díru do země, ne jen tenkou trubku), rozhodně doporučuji Standard II. To je pumpa, která se vydábí snad 100 let a funguje perfektně. Koupit ji (i jinoou) můžete třeba i přímo v e-shopu Sigma sigmashop.cz/... . Ale Sigma má i svou síť kamenných prodejen.

Také bych doporučil Standard. Kromě základního modelu je možné zvolit při průměry válce a tlakovou hlavu. Při troše šikovnosti by se dalo ušetřit. Dát 1 000 Kč za sponu a 740 Kč za kus ohnutého drátu k vypouštěcímu kohoutu mi připadá přes rozumnou míru.

hodnocení

0x

A jste si jistý, že chcete ruční čerpadlo a ne pumpu? To, na co odkazujete, je spíše čerpadlo, pracovní válec je nahoře a voda se se tahá ze studny podtlakem. Nevýhodou je, že v zimě se to musí vypustit, je to závislé na těsnosti zpětné klapky dole a celé soustavy a oproti klasické pumpě, která má píst dole ve vodě a funguje za všech podmínek, se zde nedá očekávat bezúdržbová životnost desítky let.
Záleží na použití, pokud to má sloužit jako železná rezerva nadlouhé roky, volil bych klasickou pumpu. Pokud to chcete pravidelně používat v místě bez elektřiny, budete se o to starat a na zimu vypouštět, pak můžete použít toto.

hodnocení

0x
Takový sortiment radši kupuji v místních prodejnách, protože fotky na eshopech klamou a neda se poznat kvalita výrobků. Jen v našem okresním městě jsou minimálně 2 prodejny kde mají vše skladem.

asdfasd
hodnocení

0x

V cenové relaci dva tři tisíce ruční křídlové čerpadlo, sací výška je podobná

protlacek
hodnocení

0x
Pumpa se zpětným ventilem je super. Mam už jednu doma a chci druhou. Budu ji používat sezóně. Asi cca 20x do roka.
Chci poradit kam zajít. Koupit jak pumpu, tak i veškeré příslušenství. Jako je hadice k pumpě, sací koš, šroubky a hmoždinky na uchycení. Firma chce za koupi a instalaci 14200,- kč. Ja to chci koupit levněji. Sestavím si to už sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]