Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zahustit omáčku škrobem?

Od: dominickaaa odpovědí: 9 změna:

Mám dietní omezení a nemůžu mouku. Napadlo mě zahustit omáčku bramborovým škrobem. Bude omáčka dobrá i další den? Nebo zřídne? Máte s tím prosím někdo zkušenosti?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Škrob samozřejmě zřídne. Dá se někdy nastrouhat brambora, ta už konzistenci drží. Ale na zánět slinivky bych teda omáčky nedělal.

bramburka
hodnocení

0x

Skrob nezridne. Musite ho rozpustit v trose vody a pak zahustit omacku.
Moje dalsi zkusenosti jsou (podle typu omacky) - bud zahustit ovesnymi vlockami nebo (treba gulas) chlebem. Ty vlockky prodavaji i jemne drcene, nebo si je pomelte.
Anebo proste nezahustit vubec!

hodnocení

0x

Mi tedy vždycky druhý den zřídne. :-D Jen se zamýšlím nad omezením, když nemůžete 2 lžíce mouky na velký hrnec omáčky, tedy pár gramů na porci + knedlík nebo těstoviny. Copak je to za omezení, za dietu? Neprudím, jen se zajímám.

Celiakia. Laici ako vy sa mylne nazdavaju, ze trosku muky nezaskodi. Zaskodi. Oficialny limit na prehlasenie niecoho za bezlepkove je 20 miligramov lepku na kilo celeho jedla.

dominickaaa
hodnocení

Zánět slinivky

Dominičko, to vás teda lituji. Musí to být hodně bolestivé. Pokuste se nejíst a tedy nevařit omáčky, které jsou i tak těžké. Stačí jen šťáva když zeleninu, která v ní je, proženete mixerem, pak je to lehočké, ne? A pak s takovou příohou, co můžete.

hodnocení

0x

Sam som celiatik, bezna muka teda nie. Pouzite na to urcenu bezlepkovu muku, je ich viac druhov.

Zakladna zlozka takej muky su skroby, zemiakovy a kukuricny.

111®
hodnocení

0x

Do 1/2 hrníčku studené vody rozmíchat solamylem pak nalít do omáčky promíchat a n chat převařit

hodnocení

0x
S tím škrobem opatrně, pokud máte málo zkušeností. Když to přeženete, snadno uděláte z omáčky hustý puding.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]