Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych manželce,vášnivé cukrářce- amatérce koupi nějaký stroj,který by mísil,hnětl a míchal těsta.O nějakých vím,ale tam je jen napsáno co všechno hnětač obsahuje,ale není uvedeno co všechno umí.Dokážete mi poradit?
Děkuji Vám
Barbakane - je to manželčino přání a nebo jí jenom chcete ulehčit práci? Já jsem sice starší ročník, ale než bych tahala ruční hnětač ze skříně, popadnu mísu a vařečku a jedu. A to zadělávám knedlíky a nebo kynuté těsto na buchty nebo koláč z kila mouky. Beru to jako takové menší posilování. Je ale fakt, že jak roky přibývají, je to těsto nějaké těžší a těžší.
A elektrického pomocníka vytáhnu většinou na mixování svíčkové a na bramborovou kaši. Já bych skoro řekla, že by bylo lepší, aby si manželka sama vybrala, co jí bude vyhovovat. I za cenu, že to nebude pro ni překvapení.
To je fakt.Já také jsem stéjného názoru i když nevylučuji strojové pomocníky do domácnosti.Vlastním mixer i šlehač elektrický i ruční.Mám také někde i hnětač.Ale než by to vše umyla po práci,tak raději si umyji jen mísu,vařečku a ruce.Mixuji jen pyré,přesnidávky při zavařování a fazolovou polévku.Šlehačem ručním nebo elektrickým-takovým do ruky šlehám někdy šlehačku nebo koktéjly,ale stává se to,že vezmu metličku a vše dělám ručně.Jinak vše leží ve skříni.Hnětač jsem neměla venku ze skříně ani nepamatuji,pokud mě slouží ruce tak zadělávám těsto ručné-kynuté i piškotové.Na beránka na Velikonoce si dám práci a těsto třu 30 minut podle mé babičky ručně,která mne to naučila a jsem s tím spokojená.Kdysi jsem si chtěla pořídit robot,ale nevím jestli bych ho používala,jelikož jsem si zvykla na tu ruční práci v kuchyni.Jsou sice dnes již na vše myčky /tu nemám/,ale to je věc názoru.Takže pán musí posoudit sám jestli jeho žena dá přednost elektrickým spotřebičům,nebo práci ručně.Také odhadnout dobrého hnětače,nebo robota je problém.Nabídek je spousta,ale jestli je to ten pravý...toď věda.
Lidko,chci ženě(53) ulehčit práci! Vždyť jsem v otázce psal,že je vášnivá cukrářka a tak peče dorty,svatební a vánoční cukroví a v docela větším množství.Zrovna teď peče 15 kg svatebního cukroví a 4 dorty a já ji chci usnadnit práci tím,že bych ji koupil skvělého pomocníka.
Jinak Vám děkuji za odpověď .
Tak to je moc dobře, že ji práci chcete ulehčit, když peče nejen pro rodinu, ale i na zakázku. A je bez debat, že i když si to člověk nechce připustit, tak po padesátce přeci jenom síly postupně ubývá. Po šedesátce ani nemluvím. :D Ona toho "pomocníka" určitě využije více než na 100%. Ale stejně bych se přimlouvala, aby si mohla sama vybrat. Ale to vás nechci v žádném případě podcenit, že byste vybral špatně.
Karle, je to taková symbolická odměna pro toho, kdo svou odpovědí pomohl a dobře poradil. Na liště si klikněte na dárky a tam se dočtete ohledně ohodnocení a co za určitý počet bodíků můžete získat. Podle počtu získaných bodů se potom sestavuje pořadí uživatelů a získává takový pomyslný titul. Po registraci vás ostatní mohou ohodnotit. Ten kdo položil otázku, tak může dát 2 body a ostatní registrovaní po jednom bodu. Registrací se k ničemu nezavazujete. A pokud vás přestane poradna zajímat, po určité době se registrace bez jakéhokoliv postihu ruší. Registrací tedy můžete jenom získat dobrý pocit při ohodnocení a navíc tričko, mikinu a nebo samolepku na auto. To je stručně vše, ostatní najdete nahoře v nabídce. Tak se budu těšit na registrovaného Karla?
Jsem rád, že Vás to zaujalo, zvažte i větší, pokud dělá manželka více těsta- z kila mouky: elektro-partner.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.