Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takovou otázku. Soused který bydlí přímo nad námi se rozhodl, že začne hrát na bicí. To samo o sobě je v pořádku, také mám koníčky. Problém je, že u toho hraní kope na kopák a otřesy jsou velmi intenzivní...bolí nás z toho hlava, nemůžeme si dát odpolední šlofík, já se do toho učím na zkoušky, co mě čekají v práci a když hraje, tak se opravdu nedá soustředit. Zkoušel jsem na něj klepat. Bohužel mě má očividně těžce u zádele a nikdy neotevře (ale ví, že někdo klepe a na chvíli přestane, pak zase začne). Hraje prakticky každý den, někdy kolem oběda, někdy večer. Po desáté nehraje. Bydlíme v družstevním bytě. Jak byste postupovali Vy?
Pokud si z nás neděláte legraci a soused v paneláku opravdu začal hrát na bicí, tak budete potřebovat vůli a trpělivost, protože se jedná o psychicky narušeného člověka, který na nějaké stížnosti nebude reagovat. Člověk bez mentálního problému by tohle nedělal. Obávám se, že se budete muset obrátit na nějakou právní poradnu, protože bez soudu tohle individuum neumravníte. Nejprve ale zajděte za správcem domu a zkuste s ním dát řeč.
Nejprve bych mu hodil do schránky dopis typu:
"Věc: Výzva.
Vážený pane XY, vaší hrou na bicí nástroje se dopouštíte činnosti proti poklidnému sousedskému soužití. Jako zástupce dotčených sousedů vás tímto žádám o provozování hry na bicí nástroje mimo prostory obytného domu a mimo jeho blízkost, případně o přechod na elektrické bicí nástroje v rámci hry pouze na sluchátka. Neuposlechnete-li této výzvy, bude v další instanci vaše činnost řešena jako přestupek proti občanskému soužití.
S pozdravem,
YZ"
Následně, hraje-li vždy např. hodinu, zavolat po začátku poldíky, oni mu domluví, pokud bude pokračovat zavolat je znovu, oni mu domluví a dají pokutičku, pokud bude pokračovat dál pak žalobu, soud a kriminál![]()
Před lety sousedé pod námi taky koupili chlapečkovi (puberťák) bicí soupravu. Nevadilo by nám to, mlátil do toho různě přes den a my jsme byli v práci, až jsem jednou dostala ošklivou chřipku. 14 dní jsem ležela jak zdechlá. Horečky, bolesti hlavy a kloubů - a do toho bicí. Manžel se šel po pád dnech domluvit, no sice uspěl, ale od té doby se s námi nepozdravili (to přežiju) a navíc nás po celém baráku pomlouvali. Zahrnuli nás všeobjímajícím pohrdáním a nikdo by nám nepodal ani sklenici vody. Takoví divní lidi. Pak se chlapeček odstěhoval, po čase pán zemřel, paní prakticky nevychází... se všemi lidmi v domě normálně mluvíme, s některými jsme si začali bez problémů tykat... pak si člověk řekne něco o žabomyších válkách...
1. Snažil bych se nebydlet v bytě, ale domě
2. Vzal bych auto a jel bych někam do přírody a učil se v autě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.