Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused hraje na bicí

Od: zbynek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám takovou otázku. Soused který bydlí přímo nad námi se rozhodl, že začne hrát na bicí. To samo o sobě je v pořádku, také mám koníčky. Problém je, že u toho hraní kope na kopák a otřesy jsou velmi intenzivní...bolí nás z toho hlava, nemůžeme si dát odpolední šlofík, já se do toho učím na zkoušky, co mě čekají v práci a když hraje, tak se opravdu nedá soustředit. Zkoušel jsem na něj klepat. Bohužel mě má očividně těžce u zádele a nikdy neotevře (ale ví, že někdo klepe a na chvíli přestane, pak zase začne). Hraje prakticky každý den, někdy kolem oběda, někdy večer. Po desáté nehraje. Bydlíme v družstevním bytě. Jak byste postupovali Vy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

1x

Nejprve bych mu hodil do schránky dopis typu:

"Věc: Výzva.

Vážený pane XY, vaší hrou na bicí nástroje se dopouštíte činnosti proti poklidnému sousedskému soužití. Jako zástupce dotčených sousedů vás tímto žádám o provozování hry na bicí nástroje mimo prostory obytného domu a mimo jeho blízkost, případně o přechod na elektrické bicí nástroje v rámci hry pouze na sluchátka. Neuposlechnete-li této výzvy, bude v další instanci vaše činnost řešena jako přestupek proti občanskému soužití.

S pozdravem,

YZ"

Následně, hraje-li vždy např. hodinu, zavolat po začátku poldíky, oni mu domluví, pokud bude pokračovat zavolat je znovu, oni mu domluví a dají pokutičku, pokud bude pokračovat dál pak žalobu, soud a kriminál:)

jir
A to máte vyzkoušené nebo jen teoretizujete?

k2
hodnocení

0x

Neklepat, ale zvonit, respektive drzet zvonkove tlacitko dokud neotevre dvere. Pote se s nim snazit domluvit na nejakem kompromisu. Az kdyz selze osobni domluva, tak resit jinak.

hodnocení

0x

začal bych hrát na basu ...

Další na kytaru a pak jen zbývá sehnat zpěvačku :)

bear
hodnocení

0x

1. Snažil bych se nebydlet v bytě, ale domě

2. Vzal bych auto a jel bych někam do přírody a učil se v autě

Sousedka si pořídila kohouta, v podstatě nám pod oknem v ložnici a pod okny dětského pokoje, to je taky radost. To bych měl jít bydlet do paneláku?
jir
Zlatej kohout! Zlatej kohout! Největší zlo jsou kočky. Všude vlezou a vyserou se tam. Hovna a kočičí chcánky všude. Neexistuje legální obrana.
Jedině samota za městem je jistota.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]