Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stavím dřevník z KVH hranolů co zbyly (stojky průřez 8x10cm, vaznice 10x12cm). Půdorys 3.6 x 1.2m, výška stojky 1.85m (dvě řady po třech stojkách).
Spoje mezi stojkami a vaznicemi jsem provedl čepem a dlabem. Váhám ale zda dělat dlaby do už tak malého průřezu stojek. Jde mi teď o šikmé trámy pro zavětrování. V místě kontaktu škmého trámu s vaznicí mám již připravený čep/dlab a teď potřebuji rozhodnout jat ty šikmé trámy pro zavětrování spojím se stojkou.
Nemám zkušenost na kolik si mohu dovolit zeslabit průřez stojky dlabem např. 3cm hlubokým, 3cm širokým a 6cm vysokým. Z průřezu trámu takto mělkým dlabem uberu "jen" 9cm2 ale zas aby takto mělký čep byl vůbec k něčemu.. Takže dlabat, nebo zde raději jen sešroubovat vruty?
Díky za radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.