Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spravne pouziti odrezovace

Od: nimha® odpovědí: 2 změna:

Zdravim,

v nedeli snad budu konecne lakovat strechu (snad posledni termin letos s ohledem na pocasi), zitra ji budu finalne prebrusovat, odmastovat a odrezovat odrezovacem.

K odrezovaci - asi pujdu do klasickeho ceskeho bezoplachoveho odrezovace od BALtechu, no vrta mi hlavou furt jeden asi hloupy dotaz - kdyz to tedy budu pak druhy den stirat (ten šedý prach, co z toho zbude), jak vyresit tu haldu prachu, co na te strese setřu? Cele to dobre nezametu a lezt po strese s vysavacem se mi nechce. Napada me to normalne jeste postrikat wapkou, nevadi to? V navodu se pise jen setrit, ale neresi se, zda se to smi jeste pak splachnout, jestli jako ta voda zase to reznuti nenastartuje. A nebo to muzu setrit hadrem namocenym v lihu, pokud je voda problem...

Druha vec, pisou odrezovac nechat byt min. 24h. Uprimne, asi budu honit cas, abych v nedeli odpo polozil prvni nater, nez bude v noci chladno, takze staci v praxi treba 20h?

Predem siky za Vase rady!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Správné použití odrezovače popisuje výrobce na obalu.

Když budeš honit čas, tak si musíš střechu překrýt nějakým "stanem" a zvýšit tam teplotu. Pak bude odrezovač rychleji zasychat, ale jeho působení neurychlíš, když mu zkrátíš tu dobu působení.

A jestli to umyješ wapkou, tak budeš pokusný králík a nemůžeš si pak stěžovat na výsledky tvého pokusu.

Po umytí musíš střechu zase utřít od vody a ještě nechat pořádně uschnout.

Na odrezovacich bývá uváděno, že povrch krátkodobě chrání proti další korozi, takže ta wapka by snad byla cesta. S vyšší teplotou odrezovač sice rychleji schne, ale také chemická reakce-odrezeni probíhá rychleji, ovšem co z toho převažuje, je otázka. Já jsem netrpelivej, takže pokud to jde, ohřívám :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]