Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažujeme o koupi staršího vesnického stavení. Naše finance jsou silně omezené a tak jsme si našli levnější dům. Problém je, že do domu není zavedena voda a není vyveden odpad. Zajímalo by mě, jestli je někdo schopný odhadnout finanční i časovou stránku věci. Studna je před domem a na okraji pozemku je i obecní voda. Na kolik by tak vyšlo její zavedení do domu a rozvod(koupelna, kuchyň)? To samé odpad, jak to nejlépe vyřešit? Pokud se tedy do toho máme vůbec pouštět. Určitě bychom si najali nějakou firmu, ale zajímá mě spíš předběžný odhad peněz i času. Děkuji mockrát za odpověď.
Vůbec ti nezávidím tuto situaci.Kupovat starý dům už každému rozmlouvám.Naši mladí si před lety pořídili usedlost,kde se jednalo o totéž.Priority úprav jsou mi dnes jasné.První,co je jasné k pořízení je topení.Až pak následují další položky.Kanalizační řád je ale až později.Jen je třeba vybudovat jímku.Odpadní vodu lze nějakou dobu skladovat.Pak je čas na další rozhodnutí.Základní činnost začíná přívodem vody z vodovodu.Na studnu je čas později,a spíše na technologické užití.Rozvody vody pak do kuchyně, koupelny a WC.To vše by se mělo vejít do 10 000.Vybudování jímky a odpadního svodu také asi tolik.K tomu zařízení koupelny a WC.Jímku lze po naplnění vyvážet.Později lze vybudovat čističku.Čas nehodnotím,ani peníze nejsou konečné.Lze spoustu prací udělat sami,bourací,stavební a podobně.Výkopy udělají námezdní dělníci za třetinu než firma.
JABRAKA
Pane Matějko, velice těžká odpověď, ale doporučil bych (Naše finance jsou silně omezené) namalovat plánek domu délky přípojek od hranice pozemku. Chcete vodu ze studně (vlastní vodárna) nebo z obecní? Jak je obecní připravena? Vývod do kanalizace máte na hranici pozemku, nebo budete mít kořenovou čističku.
Jelikož neznám Váš pozemek ani umístění domku, další podrobnosti, nemůžu stanovit rozpočet. Ale klidně odhadnu instalaci na svém pozemku:
přívod vody i s vodárnou asi 8500Kč, odpady s napojením na kanalizaci 3000Kč.
Ale ne každý má možnosti jako já.
Zdravím Milan ICQ 55180641
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.