Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchová hlavice s filtry. Osobní zkušenost

Od: protlacek odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
hledám sprchovou hlavici s filtry. Ideálně na změkčení vody a pokud možno i proti bakteriim.
Máme tvrdou studniční vodu.
Zajímají mně osobní zkušenosti.

Sprchová hlavice s filtry. Osobní zkušenost

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
14 dní a rozpadla se*smich*
Jo jen pro upřesnění, každý týden měnit ty jakože filtry, či co to je za blbost.

hodnocení

2x
V každém filtru který nebudete pravidelně čistit a vyměňovat se namnoží bakterie.
Doma mám také ve studni tvrdou vodu a více méně povrchovou vodu. Sprchovou hlavici kupuji obyčejnou levnější, každý rok měním. Do studny naleju jednou až dvakrát týdně podle teploty vody půl deci chlornanu sodného.
No já jsem třeba rád,když se mi ve filtru namnoží ty hodné bakterie. A ten čistím cca...jednou za půl roku.
Ale to mluvím o akvárijnim filtru:-D
protlacek
hodnocení

ra20z® mohu se Vás zeptat na postup jaký používáte při dezinfekci studny.
Já naleji do plné, neodčerpané studny Savo na bazený a studny. Pak pustím domácí vodárnu a čerpám vodu do domácnosti dokud neucítím vůni chloru. Pak kohoutky uzavřu a nechám 8 hodin působit. Tj. přes noc, kdy všichni spíme a ráno odpustím pár litrů vody a teprve potom vodu normálně používám.
Zajímá mně váš postup jak postupujete Vy?

Napustím kýbl vody. Většinou sepne čerpadlo, nebo ještě odpustím. Do kýblu chlornan podle objemu vody ve studni. Do kýblu dopustím vodu aby se objem promíchal. Naliju do studny. Chlór v roztoku do půl hodiny zreaguje, to co pak je cítit jsou sloučeniny chlóru.
protlacek
hodnocení

takže poté, co nalijete kýbl (vody+chlornanu) do studny, tak čekáte jen půl hodiny?
A pak co, pak už stačí jen otočit kohoutkem a vodu normálně používat? Sprchovat se, prát, vařit,...
Já mám vždy strach s tou vodou něco dělat, protože Savo je pro mně žíravina...
takže se bojím zbytečně... Děkuji za odpověď.

Na nic nečekám. Navíc když jsem venku tak dělám další věci a než se vrátím dom a vypustím vodu z tlakové nádoby a znovu zapne čerpadlo tak dávno chemické reakce skončily.

riva
hodnocení

2x

A to my se sprchujeme v tvrdé vodě a na žádný zázračný prostředek jsme neskočili. Řešíme jen nezávadnost pitné vody a tam máme řešení, které funguje.

hodnocení

1x

Ak je voda bakterialne kontaminovana, rieste pricinu (rozbor vody, dezinfekcia studne, UV lampa / ozonizer na privode).

Ak je voda tvrda (mate to dokazane rozborom?), tak ziadne kamienky v sprche s tym nic nespravia.

mll
hodnocení

1x

Čemu vadí tvrdá voda ve sprše. Zanáší konvici, pračku, myčku, ale že by vadila sprchování, to se mi nezdá. A bakterie, přece z ní nepijete. Legionelu snad zlikviduje dostatečně teplá voda.

Tyhle kamínkové hlavice jsem taky viděl a myslel jsem, že to je ozdoba. Nenapadlo by mě, že to má složit jako filtr.

My máme sprchovou hlavici hodně drahou, původně svítila podle barvy vody, ale to vydrží tak půl roku, pak už nesvítí, ale asi už třetím rokem sprchuje. Předtím jsme měli to samé od číňanů za asi 120 korun (vydržela rok, pak se rozpadla, svítila asi taky jen půl roku), tohle bylo z normálního obchodu a patřičně dražší.

Ono kdyz takova tvrda voda spadne z metru a pul na palec u nohy, tak to neni nic prijemneho.

protlacek
hodnocení

mll
Tvdá voda, zanáší vanu, sklo sprchové koutu, rohy, umyvadlo a další věci v koupelně. S filtrační hlavící ušetříte až 30% vody (dle výrobce), ušetří se penízky za vodu. Kdo má Chlorovanou vodu, tak vyfiltruje chlor a voda chutná jinak líp. No a pak těžké kovy a dokonce bakterie.
Už mám objednáné. Pak napíšu recenzi a své poznatky jak jsem byl nebo nebyl spokojený. Ať to co pak napíšu je co nejobjektivnější... :)

protlacek
hodnocení

Viděl jsem ji popré na hotelu. Kde jsem byl na dovolené. Pročítal jsem i recenze a vypadá celkem dobře. Jsem zvědavý jestli poznám rozdíl při sprchování. Třeba bude okolo sprchového koutu míň vodního kamene. Taky jsem četl, že šetří vodu. Což je taky plus pro mně.
Pak napíší reálnou zkušenost sem (pokud nezapomenu) ať se mohu i s ostaními podělit o zkušenost a třeba i poradit, když to budu mít na vlastní kůži s mapované a vyzkoušené. :)
cistavoda.cz/...
Tahle vypada dobře. Zkusím buď tuhle a nebo tu za 99,- Kč.

Z odkazu výše

Toto se mi hodně líbí ...

...hlavice disponuje 196 tryskami a využívá revoluční technologii mikroprocesov. pozn. snad mikrodírek. Průměr každého malého otvoru je jen 0,3 mm, díky čemuž pocítíte účinek síly a jemnosti zároveň. Vylepšený design zhuštěných trysek zvyšuje průtok vody, zlepšuje tlak a šetří vodu až o 35%?!?! OPRAVDU?

A nebyla by lepší tato sprchová hlavice? Dokonce je v akci! Čím vyšší cena, tím je výrobek kvalitnější...asi, dle prodejce..

Teď z praxe... syn objednal za pár drobných v cine, stejnou, s vit. C a filtrem, po týdnu mi ji dal, ať vyzkouším; po dvou dnech používání skončila v komunálním odpadu ...pak se přiznal, že se dal nachytat na krásnou reklamu ...

Ziadny cinsky smejd za 100 korun vam nepomoze, vyhodene peniaze. Mate nerealne predstavy.

hodnocení

0x
Kdysi jsem ji měl, ale jen kvůli celkem jemným otvorům a "pro parádu". Změkčení vody jsem od toho nečekal (taky máme studniční), při tom průtoku těch pár granulí nemůže mít velký efekt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]