Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úklid domácnosti

Od: mary56® odpovědí: 11 změna:

Jaký jsou vaše oblíbené značky na úklid domácnosti? Hledám nějaké šetrné čistící prostředky s příjemnou vůní.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

1x

Pronto, CIF, JAR, Clin, Persil, Cocolino, Fixinela

HG na koberce, Domestos, MA-FRA

kremerie

Já mám bohužel smaltovanou vanu, tak jediné co si dovolim používat je ocet a soda, jenže bohužel už sa tam udělalo pár žlutých flíčků, i na umyvadle a fakt nevím co s tím, když nic drastického nemůžu použít. Zase lepší pár flíčků než zdrsnělý tmavý povrch vany a umyvadla a to už by bylo na vyhození. Co se týče záchoda, tam si nejsem jistá materiálem mísy, tak tam raději používám také ocet kuchyňský nebo bílý ocet a ještě FROSCH EKO WC gel Malina, ale teda u toho Frosche nevidím žádné výsledky, jen, že to chvilku voní po malinách, no teď už nějakou dobu je tam po okrajích úplně dole jak je voda něco šedého a to jsem vyndala veškerou vodu z mísy, pak jsem tam nalila zahřátý kuchyňský ocet, zakvedlala štětkou a nějakou dobu nechala, něco zmizlo, ale asi to musím udělat víckrát, protože je tam z obou stran to šedé, prostě se bojím použít něco silnějšího, tak prostě holt si máknu a budu to muset udělat víckrát s tím octem. Pak ještě na umytí sporáku používám vlhčené ubrousky s vůní ovoce. A pak samozřejmě univerzální písek Ava a Jar. Pak mám doma ještě pár značek, třeba Savo.

re4zon
Tak to bude pekne smejdska vana. Ja ji mam 10 let, pouzivam na ni cokoliv a je jak nova. On kvalitni smalt jen tak chemicky poskodit nejde.
kremerie

Nevim, já si nejsem ani jistá, ale našla jsem tam štítek nějaké firmy a našla jsem si na netu, že vyrábí jen smaltované ocelové vany, tak celou dobu mám za to, že je to tenhle materiál. Ale nebyla jsem u rekonstrukce, takže jen tušim, že je to smaltovaná ocel. Lepší mít obavy a nepoužít nic drastického a nepřijít o vanu a umyvadlo než se na to vykašlat a dát tam něco co mi ten materiál zničí.

km

akrylátová vana je teplá a na poklep dutá, ocelová smaltovaná je studentá a na poklep zvoní. zkusit lze magnetem.

Teda já bych tu čistotu sifonu WC mísy tak neprožíval, obvykle ji používám jinak, než že bych se chodil do ní zblízka dívat:) A když už se stane, že si člověk musí s mísou "popovídat", tak má stejně myšlenky jinde :)

hodnocení

1x

Je spousta značek a spousta prostředků. Kd\ž se plní to, co do mě kdysi dávno dostala stařičká kolegyně: "Pořádek se nedělá, pořádek se udržuje", není potřeba s chemií to přehánět. Houbička, hadřík, mop a cokoliv, co se mi v drogerce líbilí, vlastně jaká cena se mi líbí. ;) Vlastně jednu věc používám poměrně nerada, ptotože je to dryják nad dryjáky. Nějaký Krtek neb Fredy nebo něco na vyčištění odpadů, cca 3x za rok. Domestos na WC, to také nebude nic jemného. Na vanu starý šampon, který nemám ráda.

kremerie
hodnocení

0x

Na mytí nádobí používám teď Pur balsam. Jar byl předtím.

hodnocení

0x

Ted jsem si oblíbila Pulirapid, mám ho v kuchyni a na mísu WCnet, modrá vodička a krásně dlouho voní.

hodnocení

0x

Používám spíše italskou drogerii z www.drogerie.cz s Mairsellským mýdlem. drogerie.cz/...

----------------------

A též Winnis z tohoto:

giulieta.shop/...

Též vybírám přípravky, které nemusím podle návodu oplachovat (ale stejně je oplachuji:-D)

Bez fosfátů

Bez mikroplastů

Netestováno na zvířatech

Testováno na obsah alergenních kovů - nikl, kobalt, chrom, olovo (< 1 ppm)

Obsahuje biologicky rozložitelné suroviny z rostlinných obnovitelných zdrojů

Tam, kde píší v návodu nechte působit xx dobu a potom opláchněte značí, že obsahují nějakou agresivní kyselinu, která poškodí povrch. Takže tu nee.

------------

Ocet (nevadí mi, naopak, mám ráda vůni octa)

1) večer vyvařím ocetem konvici

2) do stejné vody s octem namočím v lavůrku nohy a udělám pedikůru

3) umyvadýlko vyleju jako poslední před spaním do wc mísy, ráno je mísa bílá, případně rukou v rukavici hadříkem lehounce dočistíte, nic nedrhnete

veronikas452
hodnocení

0x

Na úklid domácnosti jedině Tierra Verde. Šetrné, voňavé a přírodní prostředky. Na Alpíku mají celou řadu, takže si máte z čeho vybírat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]