Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy

Od: jirka85 odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer. Poradi nekdo jak to srovnat do výšky chodby +-10-11cm . Takovy strop nikdo jeste nevidel . Je tam Y160 a mezi tim trámky a na nich zaklop ... Cim to vyrovnat at to udrzi skříně atd. Bude tam ložnice. Děkuji za kazdou radu .
Rekonstrukce podlahy
Rekonstrukce podlahy #2
Rekonstrukce podlahy #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

já mám v ložnici prkenou podlahu, tak třeba tak, polštáře a na to prkna, lépe s perodrážkou

nebo tam chcete dlažbu? položíte polystyren a na něj potěr, třeba 5 a 5 cm.

nebo lino, vinil, marmoleum, koberec? stejně jako pro dlažbu, ale nivelačka mezi lino a potěr

tester
hodnocení

0x

1, Udělat více sond. Viděl jsem jeden strop, kde bylo na okraji jednoho rámového stropu 15cm stavební suť a na tím 2cm betónek.

2, nejprve kontrola stavu trámů(trámků) mezi I, zda nejsou zhnilé, abyste nejdříve neupravil podlahu a pak ju boural.

3, spočítat zhruba únosnost - potřeba znát nejdelší délku I160 a vzdálenosti mezi dvěma I160, pomůžu:

finální váha skladby na 1/m2-můj odhad cca: 2kN

návrhové zatížení = 1,35*(kN skladby 1m2) + 1,5*2

I(y, I160)=54,7 cm4, modul pružnosti E=210 GPa, P = návrhové zatížení × rozestup mezi trámy

w(y)=19*P*l^3/(384*E*Iy)

jestli w(y)<1/250×délka I160, tak ok udrží

4, věřím že snad bude bez kostlivců, staticky ok, a ně tam pravděpodobně dáte sádrovou/cementovou nivelaci, fólii pod mirelon, mirelon a laminát (plovoucí podlaha)

jirka85
hodnocení

No chce to srovnat v podlaze jsou rozdily i 7 cm. Trámky a prkna jsou jak nove. Nejdelsi I 160 je 4 m. Nevim prave cim srovnat at to moc nezatizim ... Lehcevy beton ...polystyrenbeton. . Sucha podlaha? Problem je nerovnost povrchu nekde to chce dorovnat 10cm nekde jen 5 a nekde jen 2cm
Rekonstrukce podlahy #4
Rekonstrukce podlahy #5
Rekonstrukce podlahy #6
jirka85
hodnocení

To znamena co ty vypocty? Jako co ze udrzi? Moc tomu nechapu co muzu pouzit teda? Dekuji za info

hodnocení

0x

Když vidím poslední fotky, tak se to podobá jako u nás kdysi. Odklidil jsem vše nad trámy, půdovky, škváru, záklop a zkontroloval uložení trámů ve zdi, Prkna vypadala OK, ale po očištění jsem všechny spálil, páč bylo vidět drobná napadení hnilobou a stářím. Páč jsem to dělal na delší dobu, dal jsem nový záklop. Pak na to můžete dát liapor, dle potřebné velikosti prostoru. Roznášecí desky podle výběru, nebo co Vám poradí někdo. Já bych dal 2x OSB desku. Pak jen již čistá podlaha, opět podle Vaší představy. Jen bych varoval před hlučnou podlahou, aby dole nenadávali.

Samozřejme opatrně na detaily, ať to nevrže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]