Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat někoho zkušeného na možnost opravy teplovodního výměníku v krbových kamnech Haas & Sohn Grand Max Plus II/11.
Kamna byla v provozu 12let a vloni mi začala z topení unikat voda. Až po delší době jsem zjistil,že voda prosakuje do kamen v místech,které jsou okolo roštu zakryté šamoty.
Nemám teď peníze na nová kamna a rád bych zkusil opravu, i kdyby to bylo na jednu sezónu.
Výměník jsem zkoušel vyndat a bohužel se mi to nepodařilo. Vymontoval jsem vzadu všechny matky a zkoušeli jsme ho s kamarádem vymlátit trámkem, jak mi poradili v Haas&Sohn, ale výměník se ani nehne. Nešlo to ani železnou kunou od plotu,ani nijak jinak se nám nepodařilo s výměníkem hnout. Nový stojí asi 17000kč a na to také nemám peníze.
Z toho jak se na to dívám mi přijde, že je tam výměník asi přirezlý.
Poptával jsem se po nějakém svářeči, ale zatím jsem nikoho nesehnal.
Přikládám pár fotek a budu rád za rady a případné zkušenosti, jak s demontáží, tak opravou.
Fotku na které je výměník demontovaný, jsem našel na internetu, možná i tady ve fóru.
Ostatní fotky jsou z mých kamen.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.