Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušička prádla

Od: ajka5® odpovědí: 17 změna:

Poraďte jakou sušičku prádla koupit? Děkuji za vaše zkušenosti a doporučení!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Při posledním výběru jsem řešil mezi AEG, Bosch a Siemens. Nakonec to vyhrála AEG 8000 series (konkrétně AEG AbsoluteCare T8DBG68SC).

Ale je určitě dobré si počkat na různé akce, konkrétně AEG má akce relativně často, kde se dá 10-20% z kupní ceny ušetřit.

Za mě spokojenost, 5 let záruka na spotřebič a 10let na motor, suší dobře. Jediná výtka, kterou bych k této sušičce měl, že používají dotyková tlačítka místo obyčejných s mikrospínačem. Občas musí člověk zmáčknout 2x-3x, než dotykové tlačítko zaregistruje dotyk..

hodnocení

1x

Ajko, já mám sušičku víc jak 2 roky, trefila jsem na akci sušiček BOSCH. Mám plynové topení a sušení prádla v bytě je problémem. Ale musím vám říci, že sušičku využívám poměrně málo i když tato je opravdu moc dobrá. Servisman mi říkal, že nejméně oprav mají s touhle značkou. A ještě lépe, s touhle značkou, ale s německým návodem. Ta je dělaná pro německý trh. Já jsem nechtěla nějak hodně vychytanou, složitou a náročnou a mnoha dispejemi a zbytečnými programy, které stejně nebudu používat. Tak jen pro inspiraci koukněte na Heureka a když zadáte Bosch, nakoukněte do obchodů, tam některý bude mít akci. Je lhostejné, odkud je. Jen chtějte výnos a zprovoznění. heureka.cz

doplněno 23.09.25 10:29:

A ještě odkaz na od nejlevnějších BOSCH

Sušička prádla

Nezapomeňte srovnávat i hlučnost, když máte malý byt.

pecenkav

Jakým způsobem ti sušení ovlivňuje plynové topení?

Omlouvám se, blbě jsem to napsala. Ale je pravdou, že byt a vzduch v něm, vytopený wafkami, je jiný, než s ústředním topením. V bytě s )středním je dobře sušit v bytě na sušáku, je tam hodně suchý vzduch a je jen dobře trocha vlhkosti z prádla.

hodnocení

1x
Nejlepší byly sušičky ventilační, ale už se u nás nedají koupit. Takže budete nucena koupit nějakou značkovou s tepelným čerpadlem a je to jako se vším, co dřív fungovalo jednoduše, dnes je zmršené. Mám Bosch, místo jednoduchého točítka s časovačem, kde kdřív člověk jen zvolil teplotu podle druhu textilie a podle zkušenosti a naplnění natočil třeba 60 minut a vše bylo ok, tak zde jsou podělaná nespolehlivá bezkontaktní tlačítka a miloon programů, z nichž ani jeden nevysuší prádlo úplně do sucha. Takže manželka volí ten "nejsušśí" program "suché do skříně", který trvá neskutečné 3 a 3/4 hodiny, stejně prádlo suché není, tedy pak pracně blbnoucími tlačítky přidá další třeba půl hodinu. Tedy místo původních 60..90 minut v odvětrávací sušičce se prádlo žmoulá v bubnu 3x déle. To vede k uvolnění velkého množství vláken a mikrovláken, které musíte pravidelně vybírat z filtrů. No a taky ta naše neskutečně uzluje prádlo, protože ta moje neumí měnit směr otáčení 50:50, jako ventilační. Když dáte do sušičky třeba nezapnutý povlak z duchny, nebo polštáře s dalším prádlem, tak na konci sušení je všechno ostatní prádlo uvnitř v povlaku a ještě zauzlované. No a pohlídejte si přístupnost výměníku - radiátoru pro čištění, nebo aby byl samočistící.
Ten povlak z peřiny naplněný vším ostatním znám:) Aspoň to ovládání, že má naše Whirpool otočné a na nejdelší volbu (myslím něco přes 2h) většinou vysuší úplně (teda teď už ji používáme výjimečně, od dob krachu Bohemky a pořízení krbovek :)).
Každopádně se přikláním, jako ve všem, k co nejjednoduššímu ovládání s minimem poruchové elektroniky a "vyspělých" funkcí. Třeba mikrovlna nebo horkovduch fritak s budíkem je nepřekonatelné řešení.
Mít možnost nahlédnout u zamýšlené sušičky do útrob, nebo si to dohledat, vybíral bych podle řešení uspořádání a typu motorku. Naše whirpool má podle zvuku při rozeběhu obyčejný "uhlíkový" motorek s pwm, ale opravoval jsem nějakou AEG, kde byl třífázový s permanentními magnety nalepenými na rotoru a invertorem. A jeden z těch magnetů se odlepil, dobrý kurvitko. A mimochodem celý vnitřek kolem kompresoru plný prachu, cirkulující vzduch od nebo z ventilátoru tam proudil prostě volně, jak kdyby tam z výroby snad něco chybělo.

hodnocení

0x
Těžko říci. Každej má jiný vkus.
Někdo koupí nejlevnější s prodlouženou zárukou a nevadí mu, když v záruce každej rok volá servis.
Další si koupí takový lepší střed a servis většinou nevolá. A fajnšmekr si koupí Miele.

km
hodnocení

0x

mám AEG T8DBE48SC s tepelným čerpadlem, spokojenost

kolik
hodnocení

0x

Já jsem si koupil tuto sušičku za pouhých 505 Kč, nyní je jž dražší. Ještě ji nemám doma. Tak nemohu referovat.

temu.com/...

Sušička prádla #2
kolik

Obrázek mi nejde oipravit. Omlouvám se. Odkaz funguje.

Jasně, a my zas máme tuhle: obi.cz/...
:-D
Ale suš na tomhle třeba křížaly, každou s jedním kolíčkem:) Tamten odkaz z Temu vypadá na něco jako sušička ovoce a vlastně proč by to nefungovalo, bude to taková ventilační sušička. Jen mě pobavilo, že jde o třídu A , ještě že bez
aspoň tří plusů :)
Když chci urychlit schnutí doma, postavím proti sušáku větrák, do rána je komplet usušeno (a vzduch jak v prádelně, pokud se nevětra nebo netopí v krbovkach, což je mimochodem pro sušení super věc, 2 narvané sušáky uschnou za pár hodin a vlhko prostě nikde :))

hodnocení

0x

Máme AEG cca 5 let a zatím žádný problém.

jm
hodnocení

0x
Sušičky bych rozdělil na odtokové a s nádržkou. Za mne - nádoba k vylití minimalizuje možnost problémů s odtokem do odpadu.
Mám Siemens, už jsem ji po cca 10ti létech rozebral, vyčistil a dalších 6let funguje dál bez potíží. Nic složitého v tom není.
Jen tedy pozor, nedávejte tam prádlo, které nebylo ždímáno.
Často je tam obojí, tedy mají nádržku a odtoková hadice jde připojit.

hodnocení

0x

Existují i testy na sušičky prádla (a nejen na ně).

Takže to je jedna dobrá věc, kde se zařízení porovnávají a můžete vybrat v souladu se zkušenostmi rádců.

Šla bych určitě také do otočného knoflíku, který navolí program. Ale když vidím ty ceny, jsou pěkně drahé, já měla dnes prádlo usušené za necelou hodinku za cenu šňůry. Jenom jsem přidala kolíček navíc, aby neulétlo.

Pokud bych si kupovala nějaký nový spotřebič (pračka apod..) zvolila bych AEG. Mají naši mladí a velká spokojenost.

datart.cz/...

testado.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]