Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přetřít dveře po zbroušení na vyslednou zelenou

Od: phump odpovědí: 2 změna:

Zdravim,

prosim o radu

cca 60 let stary dvere na kterych bylo nekolik starsich barev a posledni tlustovrstva lazura, ktera se jiz loupala jsem zcela prebrousil na drevo. Skviry ve drevu jsem vykytoval (Primalex tmel na kov a dřevo) a protoze jsem jiz nikdy nechtel zazit opetovne odstranovani stare barvy tak jsem na nater pouzil Karbolineum Extra v zelene barve. Chci aby vysledna barva dveri byla zelena jako na prilozene 3 foto.

Problem ovsem je ze lazura nekryje kyt (ani po 2 pretreni) a i stare prebrousene drevo ma uplne jiny odstin nez jsem o cekaval. Na 2. priloze (soucasnystav.jpg) je videt, ze tenci latka uprostred, ktera byla nove do dveri doplnena ma odstin OK, ale jinak je to katastrofa.

Cim by jste soucasny stav pretreli aby se dvere "zazelenaly"? Mam treba barvu alkyton, ktery by to bezproblemu sjednotil, ale to se mi nechce pouzit abych to za par let nemusel znovu cele prebrusovat-hrozna prace :(

Dekuji za napady

Čím přetřít dveře po zbroušení na vyslednou zelenou
Čím přetřít dveře po zbroušení na vyslednou zelenou #2
Čím přetřít dveře po zbroušení na vyslednou zelenou #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

filuta
hodnocení

2x
Lazura se dava pouze na ciste drevo, vy jste mel hned pouzit nejaky email na drevo

hodnocení

0x
Aby lazura fungovala, musí být dřevo naprosto čisté. Sebemenší zbytek starý barvy udělá flek. Taktéž tvrdý tmely dělají paseku, neb se do nich lazura nevsákne.
Takže buď to opravdu vybrousit absolutně dokonale, nebo email, a nejlepší by byly nový dveře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]