Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možný únik vody - Utahování matky ramínka vodovodní baterie -

Od: daviddavid453® odpovědí: 0

Dobrý den.

Možný únik vody - Utahování matky ramínka vodovodní baterie

Potřeboval bych se poradit na následujícím problémem.
Na jedné straně mám kuchyň a na druhé koupelnu s wc za wc stoupací vedení.
Mám byt 1+1 s umakartovým jádrem, ve stěnách tohoto jádra mám připojené nástěnné kohoutkové vodovodní baterie, v kuchyni a v koupelně.

Asi před necelým týdnem jsem v kuchyni, místo povolování matky ramínka vodovodní nástěnné baterie matku utahoval, protože sem si neuvědomil že se povoluje tento typ opačným směrem než doleva.
Z důvodu kontroly nečistot v ramínku. Matku ramínka sem utahoval kleštěmi tak až sem jí odřel, vodovodní baterie se slabě hýbala, asi jako když trochu zatlačím rukou na ramínko té vodovodní baterie kde mi vytéká voda pokud jí pustím kohoutkem, jako u všech vodovodních barerii.

Baterie jinak pevně drží, voda zní nekape když pustím vodu z kohoutků, jen se na strané kde je přívod studené vody , na stěně na místě krytky-rozety u kohoutku pro studenou vodu, která vede k přívodu v umakartu, se dělá kapka viz.foto
Zkoušel sem dat toaletní papír pod tu rozetu kde se dělá ta kapka, ale druhý den napohled nebyla vidět žádná voda jen byl trochu vlchký při dotyku.
U Vodoměru se naměřené hodnoty po 40 minutách nezměnily, ani na místě tisícin, když byla voda v celém bytě zavřená kromě přívodu hlavního uzávěru ve stoupacím vedení pro studenou a teplou vodu, který sem nechal otevřený abych mohl sledovat únik vody.
Ve stoupacím vedení přívody pro teplou a studenou vodu do kuchyně neni ani kapka a nejsou ani vlhké.

V dolní části v kuchyni kde je odpad je celkem velký prostor který vidím otvorem pod dřezem.
Sledovat situaci úplně nemohu, protože přívody jsou těžko dostupné. Nepodařilo se mi to ani endoskopem. Ale víděl sem že je tam prostor ještě před stoupacím vedením.
Jinak bych usoudil že by mi voda unikala ve stoupacím vedení nebo přímo u vodovodní baterie v kuchyni kde mám toto podezření.

Můj dotaz je jestli může být poškozena někde část k přívodu vody a unikat. aniž bych o tom věděl, jak to zjistit. Jestli je množství unikající vody dostačující na vytopení někoho.

Děkuji.

Možný únik vody - Utahování matky ramínka vodovodní baterie -
Možný únik vody - Utahování matky ramínka vodovodní baterie - #2
Možný únik vody - Utahování matky ramínka vodovodní baterie - #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]