Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Požární předpisy

Od: pajda212® odpovědí: 2 změna:

Mame nově zhotoveý nerez komín o průměru 150mm s 50 mm izolací. V půdním prostoru prochází komín izolací z polystyrénu. Jaká musí být okolo komínu mezera z hlediska požárních předpusů?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, máte nový komín, který tam někdo (firma) vybudoval a ten by měl vědět, jak to je správně podle norem a předpisů. Můj osobní názor je ten, že izolace 50 mm (v místě, kde spaliny již chladnou a opouštějí komín) musí stačit a polystyren se jí může dotýkat už bez mezery (a když tam bude "fuka" třeba centimetr, tak ještě lépe). Zdravím!

doplněno 23.09.25 09:52:

pajda212 - z jakého materiálu je ta pět centimetrů silná izolace? Předpokládám, že z nehořlavého, že? A navíc tím komínem žádný oheň neprochází, ale jen skoro nehorké spaliny a šup z komína ven. Mimochodem, když jsem před časem opravoval cosi na střeše, tak z nerezové komínové vložky vyvanula spalinová pára a zkusil jsem holou rukou její teplotu - trochu to pálilo, ale neuhnul jsem, protože vydržet se to dalo (žádný žár, žádný oheň a ani jiskry).

hodnocení

0x
Od komínového tělesa minimálně 10cm.
Každý výrobce systémových řešení dodává průchodky skrz obvodové zateplení které řeší i vzduchotěstnost. Zvolíte li vlastní řešení tak by jte jej měli konzultovat z revizním technikem který bude dělat revizi na komín.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]