Dobrý den, ve studni mám ponorné čerpadlo. Před čištěním studny odpojeno od proudu. Při čištění kalovým čerpadlem mi vypadla chránička. Tu jsem nahodil. Kalové teď nejede. Ponorné čerpadlo nejede. Vše v domě jinak funguje. Obě zkoušena na jiných funkčních zásuvkách a nejedou. Mohlo mi vypadnout něco, co vadí čerpadlu? Děkuji Petr
Pokud obě čerpadla nejedou v prokazatelně funkční zásuvce, tak bude zřejmě závada v čerpadlech ne? Nebo jak je to myšleno? Nebo celý dálkový přívod nejede? To by pak mohl být přerušený vodič v napájecím přívodu...
hugos007
No samozřejmě, to j je první co mě napadlo. Ale právě to ponorné, které je ve vodě trvale, bylo před čištěním plně funkční a odpojeno od proudu. A po tom výpadku nejede. Tak jsem. A si říkal, jestli se nemohlo stát v rozvodu elektřiny, resp. v nějaké ochraně. Patrně vezmu čerpadlo do servisu. Jinak přívody jsou v pořádku. Díky
Zkuste čerpadla v jiné zásuvce. A nebo v této zásuvce zkuste něco silnějšího, než je žárovka (dnes pravděpodobně LED o pár wattech příkonu). Třeba vysavač, horkovdušný ventilátor..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.