Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponorné čerpadlo 220v nefunguje Dobrý den,

Od: hugos007 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
ve studni mám ponorné čerpadlo. Před čištěním studny odpojeno od proudu. Při čištění kalovým čerpadlem mi vypadla chránička. Tu jsem nahodil. Kalové teď nejede. Ponorné čerpadlo nejede. Vše v domě jinak funguje. Obě zkoušena na jiných funkčních zásuvkách a nejedou.
Mohlo mi vypadnout něco, co vadí čerpadlu?
Děkuji
Petr

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud obě čerpadla nejedou v prokazatelně funkční zásuvce, tak bude zřejmě závada v čerpadlech ne? Nebo jak je to myšleno? Nebo celý dálkový přívod nejede? To by pak mohl být přerušený vodič v napájecím přívodu...

hugos007
hodnocení

No samozřejmě, to j je první co mě napadlo. Ale právě to ponorné, které je ve vodě trvale, bylo před čištěním plně funkční a odpojeno od proudu. A po tom výpadku nejede. Tak jsem. A si říkal, jestli se nemohlo stát v rozvodu elektřiny, resp. v nějaké ochraně. Patrně vezmu čerpadlo do servisu.
Jinak přívody jsou v pořádku.
Díky

hodnocení

4x

Zkuste čerpadla v jiné zásuvce. A nebo v této zásuvce zkuste něco silnějšího, než je žárovka (dnes pravděpodobně LED o pár wattech příkonu). Třeba vysavač, horkovdušný ventilátor..

hodnocení

2x

Zapojte namiesto cerpadla ziarovku ako test. Cerpadlo je pripojene na pevno v svorkovnici alebo cez zasuvku / zastrcku?

hugos007
hodnocení

Žárovka svítí, připojeno přes zásuvku.

riva
hodnocení

2x

Čerpadel je spousta. Něco by řeklo pokud by se při zapojení měřila spotřeba - ve spoustě domácností mají takový měřák do zásuvky, ten na to stačí. Dále u kalovky jesti není zaseklá nečistotou - tady stačí pootočit osou čerpadla.

hugos007
hodnocení

Pánové, moc děkuji za rady a Váš čas, který jste mému dotazu věnovali.
Čerpadla vezmu do servisu. Nic nepomohlo.
Hezký den
Aby současně odešla dvě čerpadla je hodně divné. Nabízí se, že to má něco společného. Například přepětí, nebo i podpětï (neznáme typ čerpadel) kvůli závadě na elektroinstalaci.
olin

tomkk-až čerpadla opraví, tak je tam budou mít za dva dny na opravu zpátky*smich* Přeji tazateli ať se po opravě čerpadel raději zadaří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]