Dobrý den , jaký je správný postup pro vtlačení perlinky do lepidla na polystyrenu? Můžu po zaschnutí dát ještě jednu vrstvu lepidla pro srovnání a hlavně pro úplně zakrytí perlinky? Někde jde perlinka trochu vidět ( je jen v tenké vrstvě lepidla ) Děkuji za odpověď
Lepidlo není na vyrovnávání velkých vrstev...jestli se zatepluje, tak se dá lepidlo přes zub 4-6mm, do toho se perlinka vtlačí, zahladí...a poté jde druhá krycí vrstva...
michal44
Poté druhá vrstva? Hned po zaschnutí? Na druhý den , nebo je to jedno?
Když jsme se učili před mnoha lety toto jako novinku, tak se lepidlo natáhnulo zubem 8mm, perlinkkase zatlačila zase zubem a hladkým pak zahladila. Takto jsem tzo pak prováděl celou dobu a nikdy nebylo třeba tahat další vrstvu lepidla .
michal44
Na to už je teď pozdě něco se učit.. Mám tedy dát druhou vrstvu? A kdy? Děkuji
iks
Perlinka musí být zakrytá min 1mm lepidla. Pokud je vidět, bude lepší natáhnout druhou vrstvu. Natahoval bych klidně hned druhý den..
Bud se to natahne zubem 8-10, zatlaci se perlinka zubem a lepidlo zahladi hladkym, aspon 60cm hladitkem. Ja to treba tahal hladkym a pak se davala jeste sterka druhy den, coz je tak 2mm vrstva a s tou uz se zadne velke nerovnosti nesrovnavaji. Zaklad je na to hladitko pri hlazeni prilis netlacit, jezdit plochou, jinak vyleze perlinka. U toho zubu sice vyrobce to uvadi jako moznost, ale na druhou stranu se ma perlinka ukladat do lepidla, aby dobře drzela. Po tom zubu zadne lepidlo neni. Naproti delala profi firma zatepleni a taky tahali hladkymm.
jak bych to dělal já: širokým nezubovým hladítkem bych natáhnul jednu vrstvu, do té opět hladítkem vmáčknul perliniku a plochu zhladil. podstatné je natahovat dostatečné množství lepidla, přebytečné lepidlo se při hlazení kdyžtak stáhne pryč. pokud je perlinka málo zakrytá, dal bych druhou vrstvu, nejlépe do ne zcela vytvrdlého lepidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.