Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se plíseň z chlebu rozlézt po koberci?

Od: kamila odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, koupila jsem si toustový chléb, vlastně 3 celé balíky a postupně ho sdělávala a pak ten poslední balík jsem nesnědla a nějakou dobu, pár dní jsem ho nechala ve skříni v původním obalu a když jsem ho vytahovala, tak nebyl zabalený, nějak jsem na to zapomněla a kus mi upadl na zem, jenže to co upadlo už dávno nebyl toustový chleba, ale byla to černá mouka, z chleba se stala černá mouka a na šedém koberci byly 2 černé fleky jak od tuže. První co mě napadlo, že to vyluxuju, tak jsem vzala vysavač a chtěla to vyluxovat a zjistila jsem, že to z koberce vůbec nejde, ani možná se nic nevysálo, ale tím si nejsem jistá. Tak jsem vzala pár vlhčených ubrousků, takové ty ovocné co prodávají vietnamci, je tam 120ks s vůní citrusu. Těmi vlhčenými ubrousky se mi to podařilo dostat pryč a koberec vypadá jako dřív. Jenže pak jsem to zmínila před kamarádem a ten mi řekl, že vlastně z toho chleba se stala plíseň a já měla ten koberec vyříznout, protože vlastně ta plíseň bude postupovat tím kobercem a dostane se všude i na zdi. Já tam pak, ale až za asi 3 dny nastříkala na to místo, kde spadnul ten černý prášek a i okolo nastříkala 10% bílý ocet, teda do koberce. No a myslela jsem, že je to v pohodě a teď jsem si všimla, že na zdi je něco jakoby mokrého, ale není to od země, ale uprostřed. Možná se mi to zdá, protože tu mám bíle natřenou zeď a vím, že celou dobu to není dokonale natřené, tedy ten kdo to natíral to natřel perfektně, ale prostě nějak to nechytlo dokonale, takže je tu bílá zeď, ale někde je to jakoby flekaté do šeda a to je tu celou dobu různě na zdi, hlavně na jedné straně nad postelí, je to uprostřed a nahoře a i jinde na stěně, ale méně. No a to jakoby mokré je kousek od těch fleků, co jsou tu celou dobu, že ta barva prostě nechytla dokonale. Jenže já teď dostala strach, že ten kamarád měl pravdu a že se mi tady ta plíseň z toho chlebu může rozlézt všude po pokoji a následně po celém bytě. No já bych dostala infarkt. Kvůli takové neopatrnosti. No já vim, měla jsem ten chleba mít v chlebníku a ne tady ve skříni. Jenže mě nenapadlo, že z chleba může být černý prášek a to za docela krátkou dobu. A může se ten černý prášek, ta plíseň z toho rozlézt po mém celém koberci a následně až 2 metry po stěnách odzdola od koberce? Já mám nahoře na koberci všude podél stěn takovou tu hmotu, takže koberec se nedotýká stěn a zdi, je jen dole, ale u těch dveří je práh a tam ta hmota není. Mám strašnej strach. To by byl strašnej průser, už takhle pořád něco řešim a ještě tohle. Může se plíseň z chleba rozlézt po koberci a po stěnách? Říkám si, že když je to plíseň co napadla chleba, tak doufám, že snad tenhle druh plísně se nemůže rozlézt po koberci, protože to není k jídlu ten koberec. Pak jsem ještě vyhodila sáček z vysavače a postříkala celý vysavač i obě strany hadice bílým octem a vytřela. Už jsem tam dala nový sáček do vysavače. Pak taky ten jakoby vlhký flek na zdi může být z toho, že jsem každý den neotevírala okno. Už to teď budu dělat, musí se 3krát denně. Přece jsem nemohla vyříznout kus koberce, stojí mi tu na něm nábytek a postel, musela bych to celé znovu řešit. Nemůže se ta plíseň z chlebu rozlézt po mém bytě že ne?

doplněno 19.09.25 03:19:

Tenhle byt tu je cca 50 let a nikdy tu plíseň nebyla, ani vlhkost, nic. To můžu jenom já něco podělat. Nikdy jsem se tímhle nezabývala a nemám v tom žádné vědomosti.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

0x
Z toustového chleba jen za pár dní černá mouka?
kamila
hodnocení

No taky to nechápu, nikdy dřív jsem to neviděla. Nevěděla jsem, že je to možné. Se to prostě trochu vysypalo na koberec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]