Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektro centrála

Od: bodo odpovědí: 7 změna:
Chci na elcentralu přidělat kolečka,mohu na ní svářet aniž bych jí nějak poškodil? Předem děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x
Pokud je v rámu, není problém. Nemějte v ní při svařování palivo.
Hehe s tím palivem dobrá poznámka, už mi takhle plápolala na boku položená sekačka s plnou nádrží, ale přežila a slouží dál:)

olin
hodnocení

2x

Poškodit lze i žhavými okujemi:-D, u elektroniky by se nic stát nemělo na 99,9%

ja1
hodnocení

0x

Spíš hrozí poškození svářečky "zhoupnutím" napětí = podpětí při svařování není tak hrozné ale náhlé přepětí centrály v okamžiku přerušení sváření pokud centrála nemá dostatečně rychlou a kvalitní regulaci a stabilizaci napětí může být pro svářečku fatální. Pokud v ní "odejdou" jen varistory na vstupu je ještě oprava levná...

Pokud chcete jen přivařit kolečka na centrálu svářečkou připojenou do sítě toto nehrozí, a poškození centrály je nepravděpodobné pokud nebudete elektrodu strkat do jejích útrob.

ja1

A do palivové nádrže pro jistotu vyfoukejte kysličník uhličitý, např. sifonovou bombičku, ať tam nikde nemáte benzínové páry.

No jo, pochopil jsem, že dotaz je na riziko vaření koleček na rám centrály, vůbec mě nenapadlo, že se může týkat napájení svářečky centrálou:)
ja1

Jen považuju za vhodné na toto upozornit, pokud je to dáleko od zásuvky a nechce se tahat kabel, možné je všechno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]