Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Materiál nábytku dětský pokoj

Od: vanilka81* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

Zatím jen vypracovávám vizuální návrh řešení dětského pokoje, který má omezený rozpočet a atypický tvar. Vymyslela jsem tedy, že nakoupím masivní desky v hobbymarketu natřu je a s pomocí šikovných chlapů v rodině z toho budou poličky a třeba i stůl. Uvažuji nad materiálem Borovice a Smrk. Když jsem si na internetu hledala jejich vlastnosti, tak jsou to vesměs podobné materiály. Otázky:

1. Čím je potřeba desky natřít, aby byl materiál chráněn, aby byly i děti chráněny a aby se neotrávily. Uvažuji i o nějakém světlounkém nátěru, aby byla mírně potlačena kresba dřeva, ale prosvítala přes nátěr.

2. Jaká je asi nosnost poliček z tohoto dřeva kdybych použila tloušťku 18 mm? Jedny budou hluboké 30 cm, jedny 20 cm. Vím že žáleží na šíři police - uvažuji o podpěrných poličkách na výšku, aby byly i poličky odděleny opticky kvůli skladování všeho možného. Budou to spíše takové ty oboustraně otevřené skříně než poličky.

3. Jakou tloušťku zvolit pro stůl? Bude stačit 28 mm? Je zde potřeba nějaký kvalitnější nátěr než u ostatního nábytku?

4. Jak celkově hodnotíte mou volbu masivu?

Děkuji za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1. Nejlíp nějaký mořidlo a pak přelakovat. Neboj se, děti se neotráví, ale pro tvoji jistotu se jestě přesně poptej v obchodě, nabídka je nepřeberná.

2.Pakliže bude délka poliček tak do 120 cm tak se vubec ničeho neboj...nosnost je dostatečná.

3.Síla 28 mm stačí...je pravda, že silnější deska stolu, tak 40 - 50 mm vypadá opticky lépe, natěr stačí stejný.

4. Nemohla jsi si vybrat nic lepšího, osobně jsem za borovici, tvrdím, že to je naše nejkrásnější dřevo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]