Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půdní skládací schody-oprava

Od: mikerrer odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

koupil jsem starší dům a moc nechápu schody na půdu. Záklopný dekl se vyvrací a první díl schodů se položí do vertikální polohy, druhá půlka se skoro narovná a celý žebřík je tím pádem docela nebezpečný. Nevím jestli chybí nějaký díl nebo je rozbitý. Děkuji za radu.

Půdní skládací schody-oprava
Půdní skládací schody-oprava #2
Půdní skládací schody-oprava #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Teď na to koukám, nesložil to kdysi někdo blbě?
Níže jsem psal, že jako doraz vyklopení u prvního dílu s deklem má sloužit ten čep na konci táhla, ale aby tak mohl sloužit, musel by se první díl vyklopit možná i dál než svisle.

Nepatří uchycení táhla posunout do dírek které tam vidím prázdné?
Zvýšil by se tím i tah pružiny. Nepadají vám teď dveře po otevření na hlavu díky slabé pružině?

Půdní skládací schody-oprava #4

hodnocení

2x

Když jsem si našel obrázky dřevěných skládacích schodů, tak tam bylo vidět, že jsou ze tří částí na pantech.

Tu horní část musí něco držet v šikmé sklopené poloze. Druhá a třetí část žebříku mají pant ze spodní strany, takže tam se žebřík při rozložení opře o bočnice.

Když se první díl schodů sklopí do vertikální (svislé) polohy, tak tam chybí nějaký "doraz", který má bránit přílišnému sklopení první části. Ty nášlapy (šprušle) by měli být přibližně vodorovně, když je žebřík rozložený.

Víc se z fotek vyčíst nedá.

Doraz proti přílišnému sklopení první části s deklem by měly tvořit čepy na konci táhla (viz obrázek)
Schody by měla být po rozložení šikmo nahoru a všechny tři skládací díly by měly k sobě přiléhat v jedné přímce.
Tohoto se docílí vhodným zaříznutím posledního třetího dílu viz video v čase 2:30

Půdní skládací schody-oprava #5

hodnocení

1x
Nebyla by celková fotka? Nejen pár nicneříkajících obrázků.

olin
hodnocení

0x

Maximálně tam chybí 2x "dorazové" popruhy, ty by měly být uchyceny tam, co jsou ty tři články řetězu a nahoře uchyceny v prknech průlezu, co je kování a pružina, ale ty tam z mého pohledu až tak být nemusí, takže z fotek mi to příjde OK. Někdo lepil na dolní konce i filc, aby se nedřela podlaha. Možná ti tam pocitově chybí zábradlí.

km
hodnocení

0x
nesrozumitelne. lepsi foto celku nebo video prosim...

mikerrer
hodnocení

Dobrý den,

došli jsme ke stejné teorii, koukal jsem právě na různé moderní montáže a vypadá to, že to někdo namontoval blbě ( proto pružina neplní ted žádnou funkci). Je potřeba to posunout do pozice kde je doraz, zkusím to dnes :) Děkuji všem a chválím detektivy co na to přišli !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]