Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábanec na plastové vaně

Od: honzaa91 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, objevil jsem škrábanec na dně plastové vany. Vana je pravděpodobně z plastu nebo možná akrylátu, kde se časem udělalo více škrábanců, ale tento je vidět asi nejvíc. Hluboké to není, je to vidět opravdu velmi zblízka, na fotce/videu je to 5x zoom a pod bleskem. Voda neuniká, je to jen max. 1mm hluboká rýha v plastu. Má cenu to řešit nebo lze nějak vyleštit? Děkuji
Škrábanec na plastové vaně
Škrábanec na plastové vaně #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

5x

V reálu to asi bude o něco horší, ale na fotce tam těch škrábanců vidím spoustu a skoro není poznat, který máte na mysli. Vykašlal bych se na to. Brousit to nedoporučuju, protože ty vany se vyrábí tak, že na vyleštěné negativní kopyto nastříkají nejdřív barvu a pak laminát. Té barvy tam určitě nebude 1mm, takže broušením jen odbrouosíte i tu barvu okolo a bude to ještě horší. Takže nechat být.

honzaa91
hodnocení

A nevíte jakou cca sílu (kolik mm/cm) mají běžné vany (myslím dna van)? Předpokládám, že to bude mnohem více, aby to člověka udrželo, takže tento 1-2mm hluboký škrábance nebude mít žádný vliv...
makk

Dno má možná i 2cm. Myslím, že tam je zalaminovaná nějaká deska na roznesení hmotnosti. Stěny jsou tenčí. Jestli máte obavy z toho, aby vana nepraskla, tak to mít nemusíte a i kdyby to náhodou hrozilo, tak tomu žádná oprava nezamezí. My máme mnohem větší drbu na vaně už 20 let a krom estetiky to ničemu nevadí.

ddd
hodnocení

1x

Dnešní lidi nic nevadrží a řeší hlouposti. To něco ti vadí v koupání. Tak jí vyměň, pokud to chceš mít tip top. A doporučuji se v ní nekoupat potom.

honzaa91
hodnocení

Díky za odpověď. Mě to vůbec nevadí, skoro to není vidět. Mě jen šlo o to, aby tím škrábancem netekla voda a případně se to časem nezvětšovalo a neprasklo úplně. Když jsem si toho všimnul, tak hned jsem viděl, jak se bude muset bourat vana, ale to je blbost že? Kdybych to chtěl opravit, tak se dají sehnat nějaké tmely? Ale pokud to nebude nějak pracovat nechám to být. Jen jsem se prostě lekl, takže pardon za možná stupidní dotaz. Ale předpokládám, že dno každé vany je nějak zesílené, takže rozhodně nebude mít třeba 2 mm jako tento škrábance...
ddd

Tak tím škrábancem voda určitě nepoteče, jelikož je tak malá, že to nemá na nějaký průsak vliv. V tom můžeš být tedy klidný. Pokud to budeš chtít zabrousit, poničíš si jen tu vrstvu vrchní a pak to už nepůjde zadělat zpět. Rozhodně nechat být a neřešit. Ta vrstva není ani 0,5 mm silná, Spíš pár desetin, moc záleží, v jaké kvalitě je ta vana udělaná. Je několik možných vrstev v tlouštce. Tak to nikdo neřekne, jak je silná. Toto ani nemůže prasknout. A měnit kvůli tomu vanu nemá smysl. Síla dna vany může být odhadem tak 2,5 cm. To neznamená, že se může brousit i do 1 cm. To je nesmysl. Tím neříkám, že vana prasknout nemůže. Stačí, když upadne jedna noha pod vanou, co jí drží. A je to hned. Už jsem to viděl, že praskla celá kolem. Ale tohle nemá na prsknutí vliv. Takže klid.

olin
hodnocení

0x

Pokud to tobě osobně nevadí, neřeš. Kdosi ze známých to zkoušel zarovnat i zubní pastou, ale něco opravného na to určitě bude-pokud chceš řešit.

honzaa91
hodnocení

Nevadí, skoro to není vidět. Jen jsem se prostě lekl, aby se hned díky tomu nemusela měnit celá vana...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]