Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flexhadice odpad wc

Od: luftakota odpovědí: 4 změna:

Ahojky

prosím vás o radu.

Chceme vymenit wckombi se spodním odpadem za wckombi s vyšším posedem pro seniora, jenže je tam odpad v podlaze se stredem k zadni straně zdi 160mm.

Takových WC moc na trhu není, který by tam šel namontovat a nevadila by pak horní splachovaci nádržka.

A tady si nejsem jisty, zda pořídit wckombi se zadním nebo šikmým odpadem a pak nasadit pouze tu flexihadici, je to u tohoto typu odpadu jedno?

Mám v tomhleto řešit velký problém, nebo je to jednoduché jako facka ;)

Moc děkuji

doplněno 16.09.25 12:24:

rozmer trubky v podlaze je 100mm

Flexhadice odpad wc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Flexihadici se vyhněte. Ráda praská a hodně brzdí proud kapaliny. I za cenu rozkutání podlahy a přesunutí vývodu.
olin

Pokud se mísa nehýbe, je flexi dobrá, ale ty záhyby dělají problém, lepší je rovná/hladká roura.

jir
hodnocení

2x
Doma jsem řešil stejný problém, dal jsem mísu se zadním odpadem, použil koleno aquatopshop.cz/... a dole, kde koukal jen kousek trubky bez hrdla, jsem dal nástrčné hrdlo koupelnovevybaveni.cz/...

hodnocení

0x

I flexihadice (trubka) je vhodná, ale jsou i lepší metody. Vždy se najde řešení a vždy lepší, jak od toho druhého. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]