Nejste přihlášen/a.
Dobrý den @kejikl
Chtěl bych se zeptat jaký máte názor na zateplení stropu z půdy. Na jiném foru mi odpovědělo mnoho lidí a každý jinak.
Jedná se o to že barák jednopatrový a potřebuji zateplit stropy a jediné co vím že se to má dělat z chladné strany což je půda. Složení stropu malba,omitka,hurdiska...to je ve vsech mistnostech (7) a pote už jsem na půdě a tam někde na tech hurdiskach je jen slama .. nekde je 5cm polistiren a beton ... a nekde sterk a slama zavrene prknama ... hurdisky sedi v traverzach icko to je myslim (moc tomu nerozumim) a moje otazka zni kolik zatepleni tam ma prijit? nekdo rika od 10 až 40cm polistirenu a nekdo vaty. a tak jsem zmaten
prosím o radu děkuji moc Martin
Pokud je střecha nezateplená,tak je 20 cm EPS optimum.Horší je,že ty ocelové nosníky budou tvořit značný tepelný most.Proto by měl polystyren být v této tloušťce i na těch íčkách.Nebo použít pruh pěny.Vata je totéž.
JABRAKA
Strecha zateplena neni.. to je take v planu..prvni udelat novou a pote hned zateplit... ale k tematu,20-25cm staci.. dobre ale ceho? :D tech vat a polistirenu je mnoho... prosim o nazev. na obrazku (papricka) byla vata... nekde ve dvou radach a nekde ve trech jsem koukal ... posilam obrazek jak to vypada na jednom z mist.
Tip na vatu dal milancukrar vyse. Ve dvou radach se to dela proto, aby se zvysila tuhost rostu a lepe se rozneslo pripadne zatizeni zaklopu a take aby se minimalizovaly uniky tepla prez spary mezi jednotlivymi tabulemi. Podobne jako EPS do podlah, ktere jste delal nedavno. Pokud jsou hurdy (jak pise milancukrar) ve spatnem stavu, posadte rost na zelezna Icka.
kejikle, když kouknete na poslední fotku, vidíte hordisku bez nbetonu a pod ní je strop - omítka, alespoň tak jsem to pochopil.Zkrátka někdo nedodělal strop a musí se chodit po nosníkách.
dejte foto.
Zdravím Milan ICQ 55180641
doplněno 20.07.10 20:47:je mnoho řešení, podle toho jak budete chtít využít půdu.
pokud by na půdě měla truba překážet, musíte jí táhnout pod stropem v místnosti. Jinak jí normálně odvedeet HT trubkou mimo objekt ven. Samozřejmě se spádem mimo objekt.
Z vami uvedenych informaci se to neda takto obecne rict. Jak je izolovany zbytek domu? Jde o to aby jste nevrazel zbytecne penize do prehnaneho zatepleni stropu a teplo vam neutikalo zdmi, okny, podlahou... Aby jste nestal v norkovem kozichu na mraze v trenyrkach.
Dale zalezi zda chcete mit pudu pochozi nebo ne. Budete v budoucnu delat obytne podkrovi?
Dobrý den ... "kejikl" radil jste mi aj na podlahu jak zateplit .. podlaha je ted v polovine domu ..ve zbytku to bohuzel neni mozne ..pokud jde o podlahu. Okna jsou ted vymenena takze tam by mel byt klid. A pokud jde o zdi tak nekde jsou zdi od 15cm- 40cm cihla a momentalne bez zatepleni ale pocita se ze zateplenim do budoucna. (finance) ale ted chceme resit strop protoze nam pripada ze u nej utika ted nejvice. mno a puda ..chtel bych ji mit pochozi .a podkrovi to ted neresime. ale nechci to nejak zadelat a za par let to predelavt.
Aaa uz vim . Ja bych volil vatu 20-25cm. Udelal bych dreveny rost a do nej tu vatu polozil. Rozmery rostu bych prizpusobil rozmerum tabule koupene vaty tak, aby nebyl skoro zadny odpad. Na to dreveny zaklop. Doufam ze se na me milancukrar nebude zlobit kdyz sem hodim odkaz na jeho galerii na papricka.cz
milancukrar.papricka.cz/...
Pokud se nekdy bude delat obytne podkrovi, bude mozne rosty demontovat a vatu pouzit na zatepleni krovu.
kejikle, určitě se nebudu zlobit, ani tazatel se nebude zlobit, že se nebudu vyjadřovat, páč již jsme toto probrali, a potřebuje "zkontrolovat"co je ta nejlepší varianta.
Jen upozorním, že má špatnou nostnos stropu a nemůže zatížit hurdisky, ale vše vynést na nosníky.
doplněno 19.07.10 18:02:ale přeci sdělím,
VATA je lepší jak polyš, to jsme již probrali, doporučík kvalitu od Isoveru orsík isover.cz/...
nebo nejlevnější co znám ve stejné kvalitě, dcd-ideal.cz/...
vat DF 1
ááá uz je po dovolene ) zdravim milanacukrare .-) jj overuji ... teda vlastne znovu hledam odpovedi.. nejak jsem si to blbe minule opsal a ted nemohl najit co a jak. tak jsem delal podlahu zatim misto toho a stim mi pomohl suprove kejikle
ale ted mi doslo... jeste tam mam mensi problem. to zatepleni je i nad kuchyni a kdyz jsem se pristehoval tak vyvod z odparovace.. (digestor) byla udelana tak ze se proste min. majitel rozhodl udelat diru do stropu primo nad kamnama a tak je dira v hurdisce a primo na pudu tam vede ted trubice (nevim jak se to jmenuje) co stim? to tam asi nemuze bejt co? utece tim desne moc tepla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.